News Flash:

Investitii de 20 milioane Euro in agricultura

21 Decembrie 2006
791 Vizualizari | 0 Comentarii
• Din luna august si pana la sfarsitul lunii noiembrie, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi a facut plati, pentru investitiile realizate de catre beneficiarii proiectelor eligibile, de peste 10 milioane Euro • Acestor sume se adauga investitii de 10 milioane Euro, care inseamna finantarea proprie


In ultimele patru luni de zile, agricultorii ieseni care au obtinut finantari SAPARD au facut investitii de peste 20 milioane Euro. Din luna august si pana la sfarsitul lunii noiembrie, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi a facut plati, pentru investitiile realizate de catre beneficiarii proiectelor eligibile, de peste 10 milioane Euro, ceilalti 10 milioane Euro fiind fondurile proprii ale agricultorilor. In lunile august si noiembrie au fost depuse cele mai multe cereri de plata, aproximativ 3,4 milioane Euro lunar. Fondurile acordate pentru investitiile din septembrie si octombrie au fost doar de aproximativ 1,5 milioane Euro lunar. La Iasi au fost incepute investitii de peste 79 milioane Euro pentru dezvoltarea rurala. Cele mai multe dintre proiectele declarate eligibile, 147, au fost depuse in ultimul an, inainte de finalizarea perioadei limita de depunere a proiectelor, septembrie 2005 - septembrie 2006. Valoarea proiectelor declarate eligibile in perioada noiembrie 2004 - iulie 2005 a fost de doar 5,3 milioane Euro. Firmele iesene au depus 186 proiecte de finantare, insa trei dintre acestea au fost respinse, iar unul retras. Cele mai multe proiecte care au obtinut finantare SAPARD au fost pe Masurile 1.1, Investitii in exploatatii agricole si 3.4 Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice, care sa genereze activitati multiple si venituri alternative. Iesenii au solicitat finantari intre sase mii Euro, pentru infiintare plantatie pomicola sau stupini, si pana la patru milioane Euro, suma maxima pe care o poate atinge un proiect prin care se solicita fonduri SAPARD. Firmele care au solicitat plafonul maxim sunt SC AviTop SA Razboieni, pentru modernizarea abatorului de pasari, SC Kosarom SA pentru modernizarea si extinderea abatorului de porcine al fabricii de procesare a carnii si SC Avicola SA Targu Frumos pentru modernizarea abatorului de pasari. La nivelul Regiunii Nord Est, judetul Iasi se claseaza pe locul secund dupa Suceava atat ca numar de proiecte declarate eligibile, cat si ca valoare a acestora.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1386 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016250 (s)