Eveniment-Social

Investitii de milioane de lei, intr-un mare spital din Iasi – FOTO

Publicat: 12 dec. 2018

@ O unitate medicala din municipiul Iasi va beneficia de un nou set de echipamente performante @ Municipalitatea a dotat mai multe sectii din cadrul Spitalului de Recuperare cu o serie de echipamente de cateva milioane de lei

Spitalul Clinic de Recuperare a achizitionat si receptionat în aceasta luna echipamente si dotari în valoare de aproape 2,5 milioane de lei, cu fonduri de la bugetul local al municipiului Iasi.

Pentru Blocul Operator ORL au fost cumparate un laser chirurgical în valoare de 551 mii de lei, doua aparate microscop operator de 1,355 milioane lei, doua sisteme videoendoscopice ORL (286,09 mii de lei) si patru monitoare ATI (90,67 mii lei), iar pentru Blocul Operator Ortopedie, un motor ortopedic de 192,78 mii lei.

Citeste si: Piscina de la Spitalul de Recuperare, cea mai cautata de parintii din Iasi. Ce ii atrage pe acestia sa isi aduca copiii sa inoate aici

"Spitalul de Recuperare este un spital de referinta, cu servicii unice de sanatate, chiar si la nivelul României. Cu sprijinul municipalitatii, de-a lungul timpului, calitatea serviciilor oferite de spital a crescut, iar conditiile de tratament au devenit, în multe privinte, de ultima generatie. Mai avem o serie de investitii de facut, atât în infrastructura, cât si în dotari, iar pentru aceasta vom utiliza atât fonduri europene, cât si de la bugetul local. Alaturi de educatie, sanatatea este una dintre prioritatile municipalitatii. Iata de ce vom continua investitiile la Spitalul de Recuperare, cât si la Spitalul Dr. C. I. Parhon si vom sprijini cu toata forta proiectul Spitalului Regional de Urgenta", a spus primarul Mihai Chirica.

In Clinica ORL, concomitent în cele doua sali de operatii, se fac zilnic interventii chirurgicale otice cu un grad crescut de dificultate, printre care si implantarea cohleara, centrul de la Spitalul de Recuperare fiind singurul din regiunea Moldovei care dispune de personal medical instruit, calificat si cu o experienta vasta în acest domeniu.

"Aparatura videoendoscopica si microscopica ORL este foarte utila personalului medical si în beneficiul direct al pacientilor care se adreseaza atât Sectiei Clinice ORL, cât si Cabinetului ORL din Ambulatoriul Integrat al spitalului. Beneficiarii principali ai acestui tip de examinare sunt copiii cu patologie rinosinusala, rinofaringiana, laringiana si otica, dar si adultii. Motoarele ortopedice sunt utilizate în operatiile de endoprotezare sold/genunchi, facute în cadrul Programului National de Ortopedie. Anual, în Clinica de Ortopedie sunt efectuate în jur de 350 de astfel de interventii chirurgicale. La acestea se adauga si alte tipuri de operatii, pâna la 1.000, aproape toate necesitând utilizarea unui motor ortopedic. Utilizarea acestor dispozitive reduce foarte mult timpul interventiei chirurgicale, scazând riscurile hemoragice si de infectie postoperatorie", au mentionat cei din Primaria Iasi.

Municipalitatea organizeaza în aceasta perioada si o licitatie pentru executia lucrarilor de modernizare a Spitalului de Recuperare, prin cresterea eficientei energetice a cladirii în care functioneaza, de la clasa energetica D, la clasa energetica B. Valoarea maxima a contractului este de 14,5 milioane lei, fara TVA, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 17 decembrie.

Adauga un comentariu