Eveniment-Social

Investitii de peste 1.230.000 lei pentru reabilitarea si modernizarea unui obiectiv cultural

Publicat: 04 dec. 2015
1

Caminul Cultural din satul Cozmesti, comuna Stolniceni – Prajescu, urmeaza a fi reabilitat si modernizat. Finantarea este obtinuta prin Compania Nationala de Investitii (CNI) si potrivit primarului comunei, lucrarile vor incepe in primavara anului 2016. „Proiectul pe acest obiectiv a fost depus in urma cu trei ani de zile. In tot acest timp a fost necesar sa mai completam o serie de documente cerute de ei. In cele din urma am reusit sa fim declarati eligibili pe proiect. Valoarea investitiei este de 1.237.859 lei si cu acesti bani se va reabilita si moderniza intreaga cladire”, a declarat primarul comunei Stolniceni-Prajescu, Costel Hugianu.

Potrivit edilului sef, cladirea este veche de peste 40 de ani de zile, timp in care nu s-a intervenit cu nimic pentru consolidare. Astfel ca proiectul se pliaza cu necesitatile celor peste 2000 de oameni care locuiesc in satul respectiv. „Cladirea este veche si necesita lucrari de reabilitare urgente. Pe langa aceste lucrari se va dota cu mobilier necesar, se vor moderniza grupurile sanitare si se va realiza o fosa. Se va face cam tot ce este necesar pentru o astfel de institutie”, a mai spus primarul comunei.

Totodata, in aceasta perioada au fost schimbate toate lampile de iluminat public din comuna cu surse de iluminat de tip economic. „Circa 260 de lampi au fost achizitionate pentru a reduce consumul de energie in comuna. Finantarea a fost suportata de la bugetul local, iar investitia a fost de 40.000 lei. Dupa ce vom finaliza cu montarea lor, vom avea o reducere la buget de circa 30-40% la facturile lunare. Intr-un an de zile cred ca banii investiti in stalpii de iluminat public vor fi recuperati din diminuarea facturilor”, a conchis primarul Costel Hugianu.

Comentarii
  • Ca votacului ii place, Sa bea vin apoi sa joace, si sa voteze contra mici si bere este clar. Si cei care SE LEAGANA si canta chiar daca nu au vandut nici un CD,au partea leului.

  • Fie ca ai fost tractorist, instalator, mecanic, electrician etc, daca esti BUN EXECUTANT, devii idil sef. Partidu te pune, tre sa produci!!!

Adauga un comentariu