News Flash:

Investitii de peste 4,5 milioane Euro cu fonduri europene

25 Aprilie 2009
888 Vizualizari | 0 Comentarii
Investitii de peste 4 5 milioane Euro cu fonduri europene
• Cu ajutorul fondurilor europene, la nivelul judetului Iasi vor fi construite o pensiune turistica, o hala pentru fabricarea paletilor, un depozit de fructe si va fi modernizata o fabrica de panificatie si patiserie • Valoarea totala a investitiei se ridica la 4,5 milioane Euro, din care 2,25 milioane Euro reprezinta fonduri nerambursabile.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a facut selectia proiectelor depuse in perioada noiembrie-decembrie 2008 pe Masura 123, privind cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si schemele de ajutor de stat aferente si Masura 313, privind incurajarea activitatilor turistice. La nivelul judetului Iasi, in urma selectiei, au mai fost aprobate inca patru proiecte ce vor beneficia de sprijin financiar nerambursabil pentru investitii totale de 4,5 milioane Euro. Astfel, societatea comerciala Pal Com Flor SRL, din Pascani, va beneficia de un sprijin financiar nerambursabil de 330 mii Euro pentru modernizarea unei fabrici de panificatie si patiserie, prin achizitia de utilaje si echipamente noi, investitia totala ridicandu-se la peste 660 mii Euro. Mihaela Gogu, din Schitu Duca, va beneficia din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) de peste 190 mii Euro pentru construirea unei pensiuni in comuna respectiva, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la aproximativ 400 mii Euro. Tot cu ajutorul fondurilor europene va fi construit si un depozit de fructe cu o capacitate de 400-600 tone, in comuna Deleni, de catre Ioan Zanoschi. Acesta va beneficia de un sprijin financiar nerambursabil in valoare de 133 mii Euro, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 265 mii Euro. Cea mai mare investitie, in valoare de 3,2 milioane Euro, va fi realizata de societatea comerciala Maren Italrom SRL pentru infiintarea, in comuna Braesti, a unei hale pentru fabricarea paletilor. Firma va beneficia de un sprijin financiar nerambursabil in valoare totala de 1,6 milioane Euro. "Reprezentantii celor patru firme au fost notificati ca proiectele lor au fost aprobate si sunt asteptati ca in urmatoarele 15 zile sa se prezinte sa semneze contractul de finantare. Potrivit procedurilor, dupa ce vor finaliza cate o etapa din proiect vor primi partea de fonduri nerambursabile", a declarat Liviu Bulgaru, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Iasi. Potrivit acestuia, dintre proiectele depuse in ultima sesiune a anului trecut urmeaza a fi selectate pentru a intra la finantare cele pe Masura 121, privind modernizarea exploatatilor agricole, si pe Masura 322, privind renovarea si dezvoltarea satelor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.150730 (s)