News Flash:

Investitii de peste cinci miliarde lei la Liceul Sadoveanu

29 Ianuarie 2007
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Investitii de peste cinci miliarde lei la Liceul Sadoveanu
• In ultimele 4 luni, la Liceul Mihail Sadoveanu din Pascani s-au investit peste 5 miliarde lei (500 mii RON) • Din aceasta suma, 4 miliarde lei (400 de mii RON) au fost alocati printr-o hotarare de guvern pentru reabilitarea scolii • "Cu toate ca am primit destui bani in toamna asta, inca mai este nevoie de investitii la aceasta scoala", a spus Carmen Dimitriu, directoarea liceului
In urma unui proiect depus de conducerea unitatii la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si inaintat mai apoi la Ministerul Educatiei, Liceul Mihail Sadoveanu a primit printr-o Hotarare de Guvern suma de 4 miliarde lei (400 mii RON). Banii au fost destinati reabilitarii scolii. La sfarsitul anului 2006, Primaria Pascani a organizat o licitatie, dupa care firma castigatoare a inceput lucrarile de reabilitare a cladirii. In prezent, inca se mai lucreaza la inlocuirea geamurilor cu tamplarie din lemn cu altele noi din termopan. "Am primit acesti bani printr-o hotarare de Guvern. Banii sunt destinati exclusiv reabilitarii corpului A. In cateva saptamani, scoala va avea o noua fata, lucrarile fiind aproape de finalizare", a declarat Carmen Dimitriu, directoarea liceului Mihail Sadoveanu din Pascani. Tot la sfarsitul anului trecut, liceul a primit de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, pentru dotarea laboratoarelor suma de 750 milioane lei (75 mii RON) iar pentru biblioteca suma de 90 milioane lei (9 mii RON). Alte proiecte De asemenea, pe langa ajutorul primit de la Inspectorat, Liceul Sadoveanu a primit bani si de la Primaria Pascani. Deoarece avea datorii la Directia Apa Canal (DAC) si la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala si Locativa (RAGCL), administratia locala a dat unitatii de invatamant suma de 1,5 miliarde lei (150 mii RON), suma cu care a fost achitat debitul. Totodata, primaria a promis liceului si un ajutor de 150 de milioane lei (15 mii RON) pentru reabilitarea salii de sport, care se afla intr-o stare jalnica. Deocamdata pentru acest lucru municipalitatea a virat doar 50 milioane lei (5 mii RON), urmand ca in cateva saptamani sa vireze si restul de bani. Cu toate lucrarile efectuate la Liceul Sadoveanu, problema reparatiilor nu este rezolvata. Potrivit directoarei Carmen Dimitriu, corpul B al scolii se afla intr-o stare jalnica. In urma unui calcul efectuat de reprezentantii unitatii, pentru reabilitarea acestuia ar trebui alte 4 miliarde lei (400 mii RON). "Avem un proiect care vizeaza o reparatie a corpului B. Totodata, dorim sa extindem caminul dupa standarde europene. Salile de clasa sunt depasite, iar la camin nu a mai fost efectuata o reparatie de aproximativ 15 ani. Dupa o analiza a noastra, se pare ca e nevoie de circa 4 miliarde lei (400 mii RON). Noi speram sa primim acesti bani de la ISJ. Oricum, cred ca si comunitatea locala o sa ne ajute, fiind vorba de un liceu emblema pentru municipiu", a tinut sa precizeze Carmen Dimitriu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alte proiecte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014541 (s)