Local

Investitii de zeci de miliarde in comuna Schitu Duca

Publicat: 23 iun. 2011
1

@ Recent, Guvernul a alocat comunei Schitu Duca suma de 6,5 miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrarilor de asfaltare la drumul Poiana -Manastirea Adormirea Maicii Domnului @ De asemenea, anul acesta, cu ajutorul unor fonduri date de Ministerul Dezvoltarii, in satele Poiana si Satu Nou se vor construi doua crese

Investitii majore anul acesta in comuna Schitu Duca. In perioada urmatoare, vor reincepe lucrarile de asfaltare a drumului Poiana Manastirea Adormirea Maicii Domnului. Pentru acest proiect, demarat anul trecut, Guvernul a alocat recent suma de 6,5 miliarde de lei vechi. Tot in viitorul apropiat va demara asfaltarea in cadrul unui proiect aprobat prin Programul National de Dezvoltare Rurala – Masura 125. Pe o distanta de 8,2 kilometri vor fi modernizate drumurile din satele Poiana, Dumitrestii Galatii, Pocreaca, Poiana, Schitu de Maici. „Acest proiect are o valoare de 1 milion de euro. Am organizat licitatie, speram sa ne apucam de asfaltat cat mai repede”, a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.
De asemenea, cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltarii vor fi asfaltare arterele care leaga satele Poiana, Poieni, Dumitrestii Galatii, Satu Nou de Drumul National 24. Lungimea sectoarelor care vor fi asfaltate este de aproximativ 7,2 kilometri. Si asta nu este tot.
Tot in cadrul unui program derulat de Ministerul Dezvoltarii, anul acesta, in comuna Schitu Duca vor fi construite doua crese, una in Poiana, iar cealalta in Satu Nou. Valoarea investitiei in cele doua crese care vor deservi 200 de copii se ridica la aproape 1 milion de euro. In plus, din fonduri de la bugetul local, Primaria Schitu Duca va moderniza scoala din satul Dumitrestii Galatii.

Comentarii
  • normal sa primeasca fonduri,doar a trecut de partea puterii.iar puterea da bani fara sa gandeasca daca intrun catun se justifica o cresa sau un drum.da vor disparea astia acusica de pe fata pamantului.iar el,acest porcusor de primar cara miei si carne la bucuresti ca doar are de unde.e cel mai bogat primar din europa

  • Ca e primar bogat bravo lui, ca aduce fonduri este exceptional, dar ca le distribuie aiurea aici e alta poveste. Ma intreb de ce trebuie sa ocoleasca atat de mult sa ajunga la acea manastire cand are un drum mult mai scurt pe langa dumitrestii galatii? ar economisi jumatate din cheltuieli de care ar profita pt asfaltarea celorlalte ulite de care amintea, plus ca turistii ca sa le zic asa ar economisi si ei jumatate din timp, jumtate din carburant. D-le primar, nu d-ati cu bata-n balta, si nu luati primaria ca pe proprietatea dumneavostra.Asta ca sa ma opresc aici, sa nu arunc cu noroi si eu!

Adauga un comentariu