Local

Investitii in valoare de milioane de lei la CFR Calatori

Publicat: 08 ian. 2016
1

CFR Calatori va investi în anul 2016, din surse proprii, în modernizarea unui numar de 30 de vagoane. Primul vagon a fost furnizat la finalul lui 2015 si va intra în circulatie în perioada urmatoare. Vagoanele pot circula cu viteza maxima de 160 de kilometri pe ora, îndeplinesc cerintele de operabilitate si dispun de sisteme de climatizare, de informare, oferind calatorilor conditii sporite de confort. Tot în 2016, este prevazuta de la Bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, suma de 100 de milioane de lei pentru achizitia de rame electrice. Acestea vor fi destinate transportului feroviar de pasageri pe distante medii, în special pe sectoarele reabilitate.

„E important sa cumparam, pentru CFR Calatori si pentru România, materialul rulant de care avem nevoie, care sa corespunda si sa faca fata conditiilor din tara noastra. Incepând din acest an, sunt sanse reale de a începe reînnoirea parcului activ al CFR Calatori. Sunt investitii absolut necesare pentru îmbunatatirea serviciilor companiei, astfel încât sa putem oferi pasagerilor nostri conditii decente de calatorie”, a afirmat Iosif Szentes, Directorul General al CFR Calatori. De asemenea, CFR Calatori dispune de alte 126 de milioane de lei pentru asigurarea cofinantarii proiectelor de achizitie material rulant, din fonduri prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 sau prin alte scheme de finantare.

Comentarii
  • CFR-ul trebuie sa dispara. Lasati firmele provate sa preia transportul pe calea ferata. Cum la firmele private pretul biletelor sunt mai ieftine cu 50 la suta iar la CFR preturile sunt duble fata de firmele private, deci se poate si cu preturi mici.CFR-ul au o groaza de angajati inutili care in timpul serviciului se joaca pe telefoanele mobile sau notebook asa cum se face in gara Iasi, cel putin asa face doamna Arghire sau Arhire Geanina ca nu am fost atent la ecusonul sau. Rusine, dati-va foc, CFR de kkt!

Adauga un comentariu