Eveniment-Social

Investitii masive in Todiresti

Publicat: 07 apr. 2016

Vesti bune pentru cetatenii comunei Todiresti. Primarul Vasile Buzatu, alaturi de echipa sa din Primarie a reusit sa obtina finantare pentru o serie de proiecte importante pentru comunitate. Potrivit acestuia, proiectele au ca tinta imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor si infrumusetarea comunei. Pana la ora actuala a reusit sa obtina bani pentru patru proiecte insa, spune el, nu se va opri aici.

„Au fost realizate documentatii pentru accesarea unor fonduri europene. Nu a fost usor, cei care au accesat fonduri de acest gen stiu despre ce vorbesc. Birocratia din tara noastra mai mult te impiedica sa faci ceva decat sa te ajute. Dar conteaza pana la urma ca acum culegem roadele muncii noastre si am reusit sa fim acceptati la finantare”, a declarat primarul comunei Todiresti, Vasile Buzatu. Edilul sef a punctat faptul ca un prim proiect pentru care a reusit sa atraga bani este „Modernizarea si dotarea Gradinitei nr. 1 din satul Todiresti”.

„Aici, contractul este finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), iar valoarea lucrarii este de 1.648.713 lei, adica peste 16 miliarde de lei vechi. S-a semnat contractul si urmeaza ca la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai sa incepem lucrarile. Prin Ministerul Dezvoltarii am reusit sa beneficiem de un fond de 7,4 miliarde de lei vechi si pentru Gradinita nr. 3. Mai urmeaza sa se semneze Ordinul de ministru si cred ca prin luna mai vom incepe si aici lucrarile propriu-zise”, a mai precizat primarul.

MEGA-proiect pentru Caminul Cultural

Uniunea Europeana acorda sprijin financiar nerambursabil prin FEADR, iar prin acest program se doreste sa se modernizeze Caminul Cultural din comuna. Vasile Buzatu spune ca deocamdata proiectul se afla in faza de proiectare, un pas important, deoarece de aici se va afla exact care este suma necesara de investit pentru obiectivul cultural. „Din faza de proiectare reiese exact ce costuri implica pentru proiect. Din primele estimari ar putea fi vorba despre o suma de 500.000 euro. Totodata, mai avem un proiect pe drumuri. Este vorba despre asfaltarea unei lungimi de 6,5 km de drum. Banii sunt de la UE si vizeaza modernizarea prin asfaltare a drumurilor de interes local”, a mai precizat Buzatu. Din cei 6,5 km, o lungime de 2,2 km se vor asfalta in satul Baiceni (care leaga drumul judetean de comuna Cucuteni). Se va trece apoi prin satul Todiresti – zona Podis, se continua drumul dupa sat, pe la sediul Politiei, biserica plus strada Negrestilor. In acest proiect se va investi o suma de 1 000 000 euro.loading...

Adauga un comentariu