News Flash:

Investitii serioase pentru prevenirea inundatiilor

24 Iulie 2006
675 Vizualizari | 0 Comentarii
•Pentru consolidarea digurilor, barajelor si lucrarile de consolidare a malurilor si versantilor in judetele din nordul Moldovei vor fi cheltuite fonduri de peste 1 milion de Euro

Agentia Nationala a Imbunatatirilor Funciare - Regia Autonoma Moldova de Nord a incheiat in anul 2006 un numar de 24 de contracte avand ca obiect lucrari de reparatii si intretinere la obiectivele realizate cu scopul de a preveni inundatiile si alunecarile de teren. Este vorba despre diguri, baraje si lucrari de consolidare a malurilor si versantilor. In acest sens au fost alocate de la bugetul de stat fonduri in valoare de 35 miliarde lei (3,5 mil. RON) pentru lucrari in judetele Suceava, Neamt, Botosani si Iasi. Aceste lucrari vor fi efectuate in colaborare cu Societatea Nationala pentru Imbunatatiri Funciare (SNIF) Bucuresti, cu sucursale in Iasi si Suceava. Sucursala din Suceava se va ocupa de executarea acestor lucrari din judetele Moldovei aflate in jurisdictia Agentiei, cu exceptia Iasului. Concomitent cu lucrarile de intretinere si reparatii sunt in derulare lucrarile de investitii finantate tot de la bugetul de stat. Lucrarea de recalibrare a canalului de pe raul Jijia pe zona Sculeni - Tutora - Gorban cuprinde aproximativ 50 de kilometri, incepand de la Chiripesti - Tutora si pana la Gorban. Lucrarea este executata de SC Clif SA din Constanta. "Anul acesta, pentru aceasta lucrare a fost alocat un fond de aproximativ 17 miliarde lei. Am obtinut aprobarea ca fondurile sa fie suplimentate cu 20 miliarde lei, pana la sfarsitul anului lucrarea urmand sa fie finalizata", a declarat Dumitru Froicu, sef serviciu in cadrul ANIF Iasi. Tot pentru lucrari de imbunatatiri funciare prin intermediul Programului SAPARD au fost intocmite deja 4 proiecte, doua in judetul Suceava si cate unul in Iasi si Botosani. Cele doua proiecte pentru judetul Suceava, si anume lucrarea de reabilitare a complexului hidrotehnic Acumulare Somuz I - localitatea Liteni si lucrarea Acumulare Granicesti - localitatea Granicesti, au fost predate deja in vederea obtinerii finantarii. "Lucrarea de prevenire si combatere a alunecarilor de teren din zona Rediu - Aldei, judetul Iasi si cea de amenajare de terenuri pentru prevenirea inundatiilor in bazinul hidrografic Sitna, perimetrul Sulita din judetul Botosani sunt in faza elaborarii proiectelor tehnice si a studiilor de fezabilitate, urmand ca cel tarziu pe 15 august sa fie admise pentru finantare", a precizat Romeo Radu, director tehnic in cadrul ANIF Iasi.
Olguta NEGREA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014017 (s)