Local

Investitiile invatamintului sint cifrate la 12,6 miliarde lei

Publicat: 11 aug. 1999

•Gogoritele primarului inghit jumatate din investitiile alocate invatamintului •Capodopera primarului – Piata Natiunii – a beneficiat de o patrime din aceasta suma

In urma cu doua zile, Consiliul Local a aprobat lista obiectivelor de investitii pe 1999. Potrivit acesteia, cheltuielile bugetare pentru autoritatile locale vor insuma 1,2 miliarde lei. Pentru invatamint, sumele repartizate sint de 12,6 miliarde lei. In cadrul aceleiasi sedinte a CL, alesii si-au dat votul pentru executia fintinii arteziene din Piata Natiuni si care va costa 700 milioane lei. Manopera Statuii Natiunii a fost negociata, initial la 58.000 dolari; in prezent, prin modificarile contractuale operate, s-a ajuns la 101.000 dolari (1,6 miliarde lei). Statuia si fintina arteziana au diminuat bugetul cu 2,3 miliarde lei, la care se mai adauga si alte cheltuieli de pavare a pietei. In total, potrivit afirmatiilor unor consilieri, alocatia bugetara este de aproximativ 3 miliarde lei.
Lista obiectivelor de investitii mai cuprinde cheltuieli bugetare destinate culturii, in suma de 3,4 miliarde lei, din care 3,1 miliarde lei au fost alocate altei ctitorii – Ateneul Tatarasi.
Gospodaria comunala beneficiaza din bugetul local de 34,4 miliarde lei, din care Piata Independentei are alocat peste 10 miliarde lei.
Marcela DONCIUloading...

Adauga un comentariu