Actualitate

Investitorii de la Prime Kapital, prinsi din nou cu minciuna. Explicatii scandaloase pentru cea mai mare teapa din ultimii ani din Iasi – FOTO

Publicat: 17 iul. 2019

@ O noua minciuna a iesit la suprafata in cazul proiectuluI Silk District, pe care compania Prime Kapital vrea sa-l construiasca in Calea Chisinaului din zona industriala @ Cei care flutura acest proiect  in toate mediile nu recunosc faptul ca societatea care vrea sa-l ridice se afla in pierdere @ Ba chiar, reprezentantii Prime Kapital trag cu dintii sa nu se afle nimic de toate aceste lucruri @ In plus, nu recunosc nici macar litigiul de pe terenul de sub complexul de pe Calea Chisinaului, nr. 22 si incearca sa intre cu bocancii pe suprafata din zona industriala

Proiectul Silk District, pe care investitorii de la Prime Kapital vor sa-l ridice in Calea Chisinaului, nr. 22, devine pe zi ce trece o tot mai mare gogorita. In ciuda declaratiilor celor de la Prime Kapital si a unor cifre fluturate pe genunchi, situatia este cu totul alta. PK Ebony SRL, membra in compania sustinuta de un fond de investitii sud-african, are cifre financiare dezastruoase. PK Ebony SRL, beneficiara proiectului Silk District, a fost infiintata in 2017, cand cifra de afaceri a fost nula, pierderi de 451 de lei, datorii de 1.329 de lei, cu niciun angajat.

Vezi si: Sagetile proiectului Silk District! Presiuni imense pe functionarii din Primaria Iasi. Au facut afaceri cu demolarea marilor fabrici din oras – FOTO

In 2018, cifra de afaceri ramane inexistenta, dar pierderile cresc la 414.962 de lei, datorii de 3.001.675 de lei, cu zero angajati. Cu toate acestea, cei de la Prime Kapital continua sa fluture in mediul public proiectul de 200 de milioane de euro ca fiind unul de impact. Intrebat de faptul ca firma care flutura proiectul Silk District are inregistrate pierderi si cum poate realiza un asemenea obiectiv, Mihai Vasilescu, reprezentantul Prime Kapital, a dat din colt in colt si a refuzat sa raspunda clar. Nici de faptul ca au fost presiuni pentru obtinerea unor avize acesta nu a spus nimic. De altfel, proiectul are numeroase hibe, mai multe avize lipsesc, insa cei de la Prime Kapital insista ca nu sunt nereguli.

"Intrebati in scris daca vreti. Sunteti in necunostinta de cauza, nu au fost avize neconforme", a spus Vasilescu. Este cat se poate de clar ca Ministerul Finantelor trebuie sa ia la verificat toate firmele care sunt parte a acestui fond de investitii, cum isi platesc acestea taxele catre stat si care este suveica prin care se invart afacerile ce promoveaza astfel de proiecte. In conditiile in care sunt pierderi peste pierderi, autoritatile ar trebui sa verifice mult mai atent asemenea obiective.

Vezi si: Dezvoltatorii imobiliari din Iasi, umiliti de catre Primarie! Investitorii de la Silk District au deschis usile cu bocancii. S-au trezit pe propria mosie – FOTO

Nu recunosc litigiul pe teren

In plus, reprezentantii firmei sustin ca procesul aflat pe rolul instantelor cu privire la terenul de sub platforma Teba este "artificial" si ca nu ar trebui sa fie probleme."Nu este un teren in litigiu. Este o chestiune artificiala, construita din motive neoneste. Am spus si o sa o repet, povestea este foarte simpla. Chiriasii incearca sa derive beneficii, s-a inventat aceasta problema juridica, care spune ca astazi, dupa 20 de ani de la privatizare, compania nu ar trebui sa-si vanda terenul. Este absurd. Sunt cazuri nenumarate in tara unde, ca urmare a evolutiei economice, activitatile industriale care nu mai sunt profitabile au fost incetate si respectiva proprietate este reconvertita. Punctual, in cazul de fata, compania nu numai ca si-a respectat obligatiile din contractul de privatizare, dar a si mentinut activitatea cu mult dupa ce expirase termenul din contractul de privatizare. A preluat o companie cu cateva sute de angajati, a retehnologizat-o si a tinut-o functionala zece ani in plus dupa preluarea companiei. Este o falsa poveste. Actiunea a fost cu buna stiinta introdusa intr-un mod astfel incat sa se prelungeasca parcursul in instanta. Noi preconizam inceperea proiectului pe final de anul urmator", a sustinut Mihai Vasilescu.

Vezi si: Halal investitori! Firma care vrea sa faca Silk District cu 200 de milioane de euro nu are angajati si este pe pierderi. Datorii de zeci de milioane de euro numai pe o singura societate – FOTO

Tehnica acestora de lucru este extrem de dubioasa. Asta in conditiile in care fostul chirias, Ispal SRL, contesta calitatea de proprietar a societatii Teba pe suprafata de aproape 10 hectare. In intampinarea de la instanta s-a explicat ca nu s-au respectat pasii de privatizare a fostei fabrici de matase, personalul a fost concediat, situatie in care activele raman in proprietatea statului.
Municipalitatea trebuie sa solicite terenul de zece hectare daca judecatorii vor stabili ca acesta nu poate fi in proprietatea Teba Industry, cea care a instrainat activele catre Prime Kapital.

Proiectul Silk District este operat, la Iasi, de societatea comerciala Prime Kapital, membra a Fondului de Investitii MAS REAL ESTATE INC (MASPLC), din care mai fac parte firmele:

Absa Asset Management Pty Ltd (Investment Management)
The Vanguard Group Inc.
Stanlib Asset Management (Pty) Ltd
Saniam Investment Management (Pty) Ltd
Investec Asset Management (Pty) Ltd
Alexander Forbes Investments Ltd
Stanlib Multi-Manager Ltd
Prudential Investment Managers (South Africa) Pty Ltd
Momentum Asset Management Pty Ltd
Old Mutual Investment Group (Pty) Ltd.

Conducerea fondului este asigurata de:
Malcolm Levy
Ronald Spencer
Karen Tiplady
Paul Osbourn
Jaco Jansen
Jonathan Knight
Pierre Goosen
Glynnis Carthy
Werner Alberts
Melt Hamman

Comentarii
  • Nu va gândiți că or fi niște oameni de caracter! Tot niste escroci ieftini sunt! Toți sunt puși pe escrocherii si mizerii! Kkatzi de oameni!

Adauga un comentariu