Fotbal extern

Invitat la gala FIFA, dupa ce a refuzat sa faca blaturi

Publicat: 10 ian. 2012

Simone Farina, obscur jucător din divizia secundă italiană, la Gubbio, a fost invitat de FIFA la ceremonia de decernare a Balonului de Aur, la Zurich, luni, pentru a onora atitudinea sa exemplară: refuzul de a participa la trucarea meciurilor pentru pariori necinstiţi şi denunţarea coruăpţiei.

‘Ţin să vă felicit pentru curajul, răbdarea dumneavoastră, a declarat preşedintele FIFA, Sepp Blatter, primindu-l pe Farina la tribună. Aţi ştiut să refuzaţi propunerile care v-au fost făcute. Sunteţi un exemplu pentru viitor’.

La 29 de ani, Simone Farina, al cărui salariu este de 60.000 euro pe an, a devenit cunoscut refuzand 200.000 de euro propuşi de un fost coechipier din centrul de juniori de la AS Roma, Alessandro Zamperini, sumă pe care să o împartă cum vrea cu coechipierii pentru a truca un meci (Cesena-Gubbio, 3-1, în Cupa Italiei, pe 30 noiembrie 2011).

Zamperini lucra în beneficiul unei vaste organizaţii de pariori clandestini, pe care poliţia italiană se străduieşte să o dezmembreze, cu ramificaţii în toată Europa şi un cartier general la Singapore, un scandal pe cale să izbucnească şi care ar putea, din nou, să zdruncine întregul fotbal italian.loading...

Adauga un comentariu