Sport

Invitatie la box! Cei mai buni sportivi din cinci tari concureaza la Iasi pentru Centura Moldovei

Publicat: 21 oct. 2015
1

Judetul Iasi va deveni din nou, pentru cateva zile, gazda uneia dintre cele mai cunoscute competitii de box din Romania. In perioada 28-31 octombrie, Sala Polivalenta din Iasi va gazdui Turneul International de box Centura Moldovei.

„Competitia este un ultim test pentru lotul de tineret al Romaniei, care in a doua jumatate a lunii noiembrie va participa la Campionatul European de Tineret din Polonia. Vom vedea la lucru lotul national de fete, senioare, care au intrat in linie dreapta pentru Campionatul Mondial, care e singurul criteriu de calificare la Jocurile Olimpice RIO 2016. In fruntea echipei se afla Steluta Duta, tripla campioana Europeana si tripla vicecampioana mondiala. De asemenea, echipa Romaniei este completata de medaliatele de la Campionatul European de Senioare din 2014”, a declarat Vasile Citea, presedintele Asociatiei Judetene de Box, consilier al ministrului tineretului si sportului, Gabriela Szabo si omul care lupta an de an pentru ca aceasta competitie sa nu dispara.

Echipele nationale care vor fi prezente la Centura Moldovei sunt: Italia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Romania. Aceasta competitie este organizata de Asociata Judeteana de Box, Federatia Romana de Box si Directia Judeteana de Sport si Tineret Iasi si va reprezenta o ultima verificare pentru cei mai buni sportivi din fiecare tara.

Conform organizatorilor, obiectivele acestei competitii sunt: popularizarea boxului in Romania si in municipiul Iasi, verificarea nivelului de pregatire al sportivilor din cluburile iesene, sporirea maiestriei sportive, colaborarea cu alte cluburi din tara si din afara Romaniei, promovarea orasului Iasi ca Centru Cultural si Sportiv din Romania.
Intrarea spectatorilor va fi libera pe toata durata competitiei.

Programul desfasurarii turneului:

28 octombrie, dupa ora 12:00, sosirea la Hotel Sport Iasi;
29 octombrie, ora 08:00, vizita medicala si cantarul oficial;
29 octombrie, ora 10:00, sedinta tehnica;
29  octombrie, ora 16:00, prima Gala – Sala Polivalenta Iasi;
29 octombrie, ora 18:00, a II-a Gala – Sala Polivalenta Iasi;
30 octombrie, ora 16:00, Semifinala – Sala Polivalenta Iasi;
31 octombrie, ora 16:00, Gala Finala – Sala Polivalenta Iasi;
01 octombrie – Plecarea delegatiilor.
Programul poate suferi modificari în functie de numarul de participanti pe categorii de greutate.

Categorii de greutate

Tineret – 49kg, 52kg, 56kg, 60kg ,64kg, 69kg ,75kg, 91kg
Fete, senioare – 48,51,54,75 si +81 Kg
Seniori – 60 si 81 Kg

Adauga un comentariu