National

Ioan Dima, fostul director al Direcției Agricole Vaslui, a murit din cauza COVID-19

Publicat: 19 feb. 2021
Ioan Dima
Ioan Dima/ Sursa foto: vremeanoua.ro

Ioan Dima, fostul director al Direcției Agricole Vaslui, a murit din cauza COVID-19. Acesta a fost internat într-un spital din București, după ce fusese infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a fost, mai întâi, internat la Vaslui, ulterior fiind transferat la Iași. Fiindcă starea bărbatului se agrava, medicii au luat hotărârea să îl transfere la București, însă acolo și-a găsit sfârșitul.

“Regret dispariția nașului meu de cununie. Un om de mare calitate, un profesionist cu care am colaborat peste 20 de ani. Viața ne-a rânduit să fim chiar vecini, ceea ce ne-a legat și mai mult sufletește. Acum că s-a dus la cele veșnice, tristețea m-a cuprins și amintirile comune mă năpădesc. A lăsat un gol mare în sufletul meu, al familiei mele, dar și a tuturor celor pe care i-a cunoscut. Suntem alături de familia greu încercată. Nimeni nu-l poate înlocui pe Țîcă, tată, soț și prieten bun. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat cu tristețe Corneliu Mihalache, bunul său prieten și coleg.

Înmormântarea lui Iona Dima va avea loc sâmbără, 20 februarie, la cimitrul Eternitatea din Vaslui.

Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei Drânceni, a lăsat un mesaj după ce a primit vestea îngrozitoare.

„Comunitatea din comuna Drânceni a rămas consternată de dispariția fulgerătoare a celui care a fost inginerul agronom, Ioan Dima, un om de o valoare morală deosebită, un foarte bun profesionist, un om care a ajutat mulți cetățeni din comuna noastră. Rar se întâlnesc oameni ca el. Să-i fie tărâna ușoară și Dumenzeu să-i ierte păcatele.

El a fost “măritat” la noi în comună, cum sunt și eu, acesta fiind de loc din comuna Hoceni, din Șiscani. Acesta a fost rapid adoptat în comuna noastă. A cununat, a botezat și lumea de la noi îl consideră un adevărat fiu al satului. Sunt alături de familia îndoliată și Dumenzeu să-i întărească, ca să poată trece peste această despărțire” , a declarat fostul primar al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, pentru vremeanoua.ro.

Ioan Dima și-a început cariera în anul 1974, la Rârești, la complexul de berbecuți. Apoi, cinci ani a fost director la complexul similar de la Ivănești. Din anul 1982 a fost numit director adjunct la Direcția Agricolă Vaslui și se ocupa de zoootehnia vasluiană.

După Revoluție, a fost mult timp director al Direcției Agricole Vaslui, în perioada guvernărilor Partidului Social Democrat.

Câți români s-au infectat cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

Până vineri, 19 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit știrioficiale.ro, 719.693 de pacienți au fost declarați vindecați,

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 19.738 de persoane diagnosticate cu covid-19 au decedat.

În intervalul 18.02.2021 (10:00) – 19.02.2021 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din  Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Adauga un comentariu