National

Ioan Ghise a depus un proiect de lege pentru suspendarea lui Traian Basescu – Vezi reactia PNL-ului

Publicat: 13 feb. 2013

Ioan Ghise, senator PNL, a depus un nou proiect de lege la Parlament prin care cere demieterea presedintelui Traian Basescu.

Prin document se atrage atentia ca referendumul din vara a fost de fapt invalid, iar Ghise cere ca Parlamentul sa constate acest lucru. Ioan Ghise nu beneficiaza de sustinere nici macar in propriul partid. Pana acum, doar patru parlamentari au semnat proiectul de lege.

Documentul depus de Ioan Ghise se numeste „Hotarare pentru instaurarea ORDINII DE DREPT in Romania si finalizare a referendumului din 29 iulie 2012, conform deciziei poporului roman suveran”. Legea lui Ghise porneste de la trei premise: „Curtea Constitutionala nu poate sa exercite suveranitatea poporului in nume propriu, CCR nu are dreptul constitutional de a pune in functia de presedinte al Romaniei niciun cetatean, Parlamentul este obligat sa finalizeze procedura referendumului national”.

Acest proiect de lege a adunat semnaturile a doar patru parlamentari PNL, dar sustinerea ar putea veni din partea PPDD. Dan Diaconescu, fondatorul PPDD, anuntase ca unul dintre obiectivele partidului sau este de a-l demite pe Traian Basescu din functia de presedinte.

„Parlamentul trebuie sa constate ca presedintele a fost demis, sa anuleze Hotararea Parlamentului de suspendare a presedintelui Romaniei si sa stabileasca termenul la care vor fi organizate alegerile prezidentiale anticipate”, a explicat Ioan Ghise, scrie adevarul.ro

Senatorul a primit o replica dura chiar din partea coleguluui de partid Puiu Hasotti, lider de grup al senatorilor PNL. Pe proiect sunt doar 4 semnaturi din 152 de parlamentari PNL. Nu este initiativa PNL, ci a domnului Ghise la care s-au asociat cativa colegi aflati la primul mandat. Ca lider de grup va asigur 100% ca grupul PNL va dezavua initiativa. Birourile Permanente au trimis deja nazbatia la comisiile juridice care sunt convins ca ii vor trimite la plimbare pe acesti parlamentari”, a precizat Hasotti.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu