National

Ioan Niculae vorbeste despre pericolul care paste Romania – Scumpiri cu 160%

Publicat: 31 mai 2013
1

Omul de afaceri Ioan Niculae, cel mai bogat om din Romania, a vorbit la „REALITATEA LA RAPORT” despre cresterea pretului gazelor. „Gazul va fi de trei ori mai scump in mai putin de un an de zile”, a spus Niculae.

Potrivit calendarului impus de Fondul Monetar International, consumatorii casnici vor resimti o scumpire a gazelor naturale, de la 1 iulie 2013, cu 8%. Asta nu e tot. In toamna, mai exact, de la 1 octombrie pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste din nou, cu alte 2 procente.

„In ianuarie, pretul la gaz natural din productie romaneasca, pretul de furnizor, era de 148 de dolari si vor ca la 1 octombrie 2014 sa ajunga la 382,24 de dolari. Inseamna o crestere de 160%. Scrisorile noastre la FMI si Comisia Europeana au fost foarte linistite, fara a reda dramatismul care a inceput sa se intample in industria romaneasca. Noi am incercat sa solicitam o perioada de gratie care e prevazuta in legea 123 din 2012.

Raspunsul primit de la FMI este naucitor. Noi vorbim de zeci de mii de locuri de munca care vor disparea intr-o perioada foarte scurta de timp, vorbim de industrii intregi care se vor inchide, iar dansii ne raspund cu o formula standard – trebuie sa faceti ca asa vrem noi. Nu ii intereseaza nici influenta pe forta de munca, nici influenta pe bugetul national. Toate aceste pierderi de locuri de munca se vor reflecta in bugetul national”, a spus Niculae.

Niculae a mai declarat ca FMI ar putea falimenta Romania prin aceste majorari: „Gazul va fi de trei ori mai scump in mai putin de un an de zile. De la 145 va ajunge la aproape 400 de dolari. Cine credeti ca in lumea asta mai poate rezista? Sunt lucruri care tin de absurd. Probabil ca FMI vrea ca urmatoarea tara pe lista de faliment sa fie Romania”.

Comentarii
 • Marele afacerist Niculae, care primeste gaz subventionat de la stat sa vanda apoi ingrasaminte in strainatate. Practic tot profitul marelui afacerist o reprezinta subventia. E un zero barat. Un chioscar stie mai multa economie decat Ion Niculae.

 • la faza asta are dreptate! romania este de mult cu un picior in groapa, indiferent de declaratiile sforaitoare ale puliticienilor care vor sa astupe rahatul precum bulichi, sub pod.

 • Stiut este faptul ca F.M.I. este groparul multor tari din lumea asta.
  Cautati pe youyube.com Colapsul economic al Argentinei

  Aocolo o sa vedeti spre ce ne indreptam

 • Daca intr-adevar are dreptate in ceea ce priveste existenta unui calendar privind scumpirea cu 160% a gazelor (pe motivul alinierii la preturile pietei internationale), atunci cred ca marea problema nu ar mai fi gaura facuta in bugetul Romaniei de Ioan Nicolae. Asta este mic graunte.

  Chiestea proasta este ca, din pacate, indiferent de cat a furat si de motivele personale pentru care face astfel de declaratii, ceea ce spune cu privire la impactul unui astfel de calendar asupra companiilor, locurilor de munca si pana la urma asupra majoritatii romanilor este foarte adevarat. Impactul unei scumpiri de 2,6 ori la gaze este intr-adevar falimentul Romaniei (fara exagerare!!!).

 • continuare….

  Nu va ganditi doar la factura de gaz personala (si aici impactul ar fi pentru multi insuportabil pe timp de iarna), este vorba de toate scumpirile pe care le-ar atrage la toate produsele si serviciile. Daca semnalul tras de el (repet, din motive care nu au poate nici o legatura cu altruismul) chiar ar putea (desi putin probabil) sa duca la o solutie in aceasta problema (macar subiectul sa ajunga pe agenta publica, sa fie promovat macar de media neaservita USL), atunci pentru binele imens si nedorit facut Romaniei prin aceasta declaratie Ioan Nicolae ar merita gratierea dupa o eventuala condamnare.

  Cred ca declaratia lui Ioan Nicola ar trebui sa provoace o dezbatere reala in societate, iar dezbaterea sa nu fie sufocata, sa nu deraieze prin abordarea subiectului „cat a furat Ioan Nicolae”, subiect ce este si el important insa intr-un alt registru (oricum, mult mai putin important decat cel cu scumpirea de 2,6 ori a gazelor).

 • Tot la noi este solutia. Sa denuntam acordul cu FMI si sa nu mai imprumutam bani aiurea care sunt platiti de noi toti dar care ajung in buzunare private. Oricum acest mesaj transmis, acum in perioada in care se vorbeste tot mai mult de nocivitatea exploatarii gazelor de sist, vine oarecum sa pregateasca masele sa accepte acest tip de exploatare. Manipulare cum se facea pe vremuri Se ridica la fileu o spaima pentru oameni, iar apoi vii cu o solutie la aceasta spaima, solutie care infinit mai periculoasa pentru toti , decat spaima, care de multe ori ramane o ipoteza fara finalizare. Pretul la energie va creste, deoarece acest trend este peste tot in lume. Noi trebuie sa gestionam resursele care le avem si sa trecem iar in patrimoniul Romaniei si nu sa le exploateze alte state, iar noi sa ramanem doar cu problemele si reziduurile. Vezi Petrom , Rosia Montana, gazele din platforma continentala a Marii Negre iar mai nou gazele de sist.Confortul nostru pe banii de la FMI=faliment si moarte!

Adauga un comentariu