National

Ioan Oltean (PDL): Am recomandat-o cu buna credinta pe Crinuta Dumitrean pentru ANRP

Publicat: 05 dec. 2014
1

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat vineri ca „in afara de faptul ca a recomandat-o” pe Nicoleta Crinuta Dumitrean premierului Emil Boc pentru a fi presedinta ANRP, „nu a avut niciun fel de alta interferenta cu activitatea acesteia” si ca propunerea sa „a fost facuta cu buna credinta”.

„Precizez ca, in afara de faptul ca am recomandat-o pe doamna Dumitrean Nicoleta premierului Boc, nu am avut niciun fel de alta interferenta cu activitatea ei, in cadrul Agentiei Nationale de Restituirea Proprietatilor. Orice altfel de afirmatii constituie speculatii sau rea vointa din partea celor care le fac”, a afirmat Oltean.

Citeste si Inca un nume GREU apare in dosarul Bica

El a mai precizat ca „propunerea sa a fost facuta cu buna credinta”.

„La vremea respectiva, nu exista niciun indiciu care sa conduca la suspiciuni privind pregatirea ei profesionala si corectitudinea”, a mai spus Ioan Oltean.

Fostul vicepresedinte al ANRP Sergiu Diacomatu le-a spus procurorilor ca Dorin Cocos i-a promis ca va fi mentinut in functie daca il sprijina neconditionat in solutionarea unor dosare privind despagubiri pentru terenuri, precizand l-a cunoscut pe omul de afaceri prin fiul acestuia, Alin.

Diacomatu le-a mai spus procurorilor ca Dumitrean era sprijinita de Ioan Oltean (PDL), care la aproape fiecare sedinta de birou politic cerea sa fie demis din functia de vicepresedinte al ANRP.

Citeste si Ioan Oltean apare in dosarul mafiotilor din Politia Bistrita Nasaud

In dosarul despagubirilor pentru terenul supraevaluat au fost arestati fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, presedintele comisiei care a aprobat despagubirea, fostul vicepresedinte al ANAF Dragos Bogdan si expertul evaluator Emil Nutiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, este cercetata in libertate sub control judiciar, toti fiind acuzati de abuz in serviciu.

Si ceilalti fosti membri ai comisiei, respectiv deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, precum si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar, sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

Citeste si Gigi Becali, dezvaluire soc despre dosarul retrocedarilor in care apar Alina Bica si Dorin

Anchetatorii sustin ca, in 15 martie 2011, Crinuta Dumitrean si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor – Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru – au aprobat in unanimitate raportul intocmit de societatea de evaluare desemnata, SC Business Evaluator SRL, reprezentata prin evaluator Emil Nutiu, privind solutionarea dosarului de despagubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a carui valoare a fost supraevaluata cu peste 61 de milioane de euro.

Comentarii
  • cine il mai crede pe nemernicul si ingamfatul asta?pdl ciuma care ne-a mancat salariile si pensiile.Lasii se ascund sub poala pnl,dar lumea nu va uita dupa suferinta pe care ati cauzat-o cind ati fost la guvernare.

  • ACEASTA SINISTRA SCURSURA, PE NUME IOAN OLTEAN, P.D.-LIST, O LICHEA SI JUMATATE, AR FI TREBUIT ARESTAT SI ANCHETAT, IN URMA CU DOI ANI, a fost UN EXCROC !!!!

Adauga un comentariu