National

Ioan Oltean, turnat la DNA de preotul bisericii din Chitila

Publicat: 27 nov. 2015
1

Ioan Oltean a fost denuntat la DNA de preotul bisericii din Chitila, acolo unde a luat spaga de 600.000 de euro.

Singurul denunt din dosarul penal al lui Ioan Oltean ii apartine preotului bisericii din Chitila, acolo unde deputatul a luat mita de 600.000 de euro.

Omul de afaceri Mihai Rotaru i-a dat acesti bani lui Ioan Oltean, pentru ca acesta din urma sa o influenteze pe Crinuta Dumitrean, fost presedintel la ANRP, iar ea sa aprobe despagubirea pentru Mihai Rotaru. Preotul de la biserica din Chitila este cel care a intermediat legatura dintre cei doi si cel care a si facut denunt la DNA.

Citeste si DEZVALUIRI. Ioan Oltean, „un fel de sef” pentru Crinuta Dumitrean

Deputatul Ioan Oltean era considerat ca un sef de Crinuta Dumitrean, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), fapt dovedit prin rapiditatea cu care a fost rezolvata cererea de despagubire in favoarea lui Mihai Rotaru, un „protejat” al deputatului. Mentiunea apare in referatul prin care DNA solicita instantei supreme arestarea preventiva a sase fosti membrii ai Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru, precum si a lui Sergiu Negurici (evaluator) si Mihai Rotaru (beneficiar despagubire).

Dosarul vizeaza modul abuziv in care membrii Comisie au aprobat, in anul 2010, un dosar de despagubire pentru Mihai Rotaru, in legatura cu un teren de 62.000 mp situat in municipiul Pitesti, a carui valoare a fost supraevaluata.

Citeste si Ioan Oltean, primele declaratii de la iesirea de la DNA

Potrivit DNA, aprobarea de catre ANRP a dosarului de despagubire a fost urgentata la interventia deputatului Ioan Oltean, care a primit in schimb de la Mihai Rotaru suma de 600.000 euro, bani ce au fost dati intr-o biserica din Chitila.

Comentarii
Adauga un comentariu