National

Ioan Rus arunca BOMBA

Publicat: 02 sept. 2012
1

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a relatat, in cadrul emisiunii „Romania politica” de la Realitatea TV, cum a fost presat de premierul Victor Ponta sa modifice numarul alegatorilor la referendum.

Presiunile nu se fac asa, ca te suna la telefon si iti spune. Eu am avut o discutie cu primulministru care mi-a explicat ca multi din conducerea USL considera ca s-ar putea actiona astfel incat sa fie mai putini. Eu i-am explicat premierului ca cadrul legal si constitutional care functiona in acel moment in Romania nu permite niciun fel de miscare, nici stanga, nici dreapta. I-am zis ca avem doua variante: fie ma ascund in spatele lui si el sa reziste in fata presiunilor de partid, fie eu plec. Eu nu ma ascund in general in spatele nimanui”, a spus Rus.

Rus a vorbit si despre reactia premierului atunci cand l-a anuntat ca demisioneaza: „Nu mi-a cerut sa ma razgandesc. Chiar cred ca ar fi incercat sa reziste presiunilor colegilor, dar pe langa cate presiuni avea pe cap in acel moment, am considerat eu ca nu este necesara inca una”.

Ioan Rus a anuntat, la inceputul lunii august, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
 • si unde e bomba aruncata ?

  a explicat clar , cei din usl doreau impunerea cifrelor reale desi cadrul legal nu le permitea atunci iar el cunoscand ca nu are sens sa bati in capete de lemn si stiind ca contrar adevarului legal e sa sustii un neadevar nu s-a complicat , avand in vedere avalansa de dosare penale din ultima vreme si atacurile media.

   • a explicat concret unde a fost presiunea facuta de basescu intr-un alt interviu , iar basescu senin i-a raspuns ca nu se astepta sa se lase intimidat de la atat

    :
    „Domnul preşedinte suspendat Traian Băsescu, la rândul său, nu m-a sunat niciodată să modific nicio listă în dreapta, nici în stânga. Mi-a explicat doar la TV, din uşa garajului, cum îi cu puşcăria, cu organizatorii”, a declarat Ioan Rus.

    deci cum era cu presiunea?:)

Adauga un comentariu