National

Ioan Rus: Sub nici o forma nu va fi o dezbinare a PSD. Cei exclusi isi merita pedeapsa

Publicat: 28 nov. 2014
1

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la Romania TV, ca tulburarile din PSD nu anunta divizarea partidului intrucat sprijinul pentru decizia de excludere a lui Marian Vanghelie si Mircea Geoana este unul larg in partid, iar comportamentul acestora de dupa excludere nu face decat sa confirme justetea deciziei.

„Nu percepeti cele intamplate ca o dezbinare a PSD pentru ca nu va fi asa. Sub nicio forma. Ce s-a intamplat la sedinta Comitetului Executiv de ieri face parte uneori din viata unui partid”, a declarat Ioan Rus.

Citeste si Ponta: „Iliescu NU va fi exclus. Nu asa se pune problema”

Acesta a negat ca i-ar fi imputat lui Ion Iliescu faptul ca PSD este perceput inca drept un partid comunist. „Am avut o discutie foarte civilizata cu domnul presedinte Iliescu. Eu am pus doar o intrebare cum facem dezlipim eticheta de comunist de pe Victor Ponta, care era doar un copil pe vremea aceea”, a relatat Rus adaugand ca si Iliescu a sprijinit ideea sanctionarii lui Geoana si Vanghelie insa a cerut sa se gaseasca o sanctiune mai blanda, punct de vedere ce nu a intrunit majoritatea in cadrul sedintei.

Citeste si Primarul Nichita a explicat de ce a fost executat trio-ul Geoana – Sova – Vanghelie

Ioan Rus a spus ca nici el nu era „100% confortabil” cu decizia de excludere dupa sedinta de ieri. „Insa nu am mai avut aceasta senzatie dupa ce i-am vazut vorbind ieri si astazi. Chiar meritau excluderea (…) Sunt tentat sa sterg din telefon anumite numere. Ale lui Marian Vanghelie si Mircea Geoana”, a spus social-democratul.

Citeste si Sebastian Ghita DEMISIONEAZA din PSD

Rus l-a criticat pe Sebastian Ghita din cauza deciziei acestuia de a demisiona din PSD. „Sebastian Ghita este un tanar pe care-l suspectez de foarte multa inteligenta, dar este pe repede inainte. Totdeauna e inaintea ostii cu cateva sute de metri. El asteapta sa se intample maine lucruri care nu se pot intampla din punct de vedere statutar”, a mai spus Ioan Rus.

Adauga un comentariu