Actualitate

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, despre incendiul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași: „Dacă va fi nevoie, o să merg acolo”

Publicat: 22 iun. 2021
Ioana Mihăilă îmbrăcată în negru
Ioana Mihăilă este un politician român, medic endocrinolog și actual ministru al Sănătății.

Marți, 22 iunie, la scurt timp de la izbucnirea incendiului de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că, dacă va fi nevoie, va merge în această seară acolo.

Potrivit informațiilor de până acum, nu au fost înregistrate victime. S-a activat planul roșu de intervenție:

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenţie. La faţa locului salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, o autospeciala de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări şi o cisterna. Totodată, la locul intervenţiei au fost trimise trei ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobila.

La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Iași, lt. Georgică Onofreiaș.

Ioana Mihăilă, despre incendiul din Iași: „Dacă va fi nevoie, o să merg acolo”

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă va merge la fața locului în această seară: „Daca e nevoie, da. Nu am luat decizia, vreau să văd cum evoluează lucrurile”.

Ministrul Sănătății nu a mai vrut să ofere și alte declarații, deoarece când a fost întrebată de ce ard spitalele din România, a răspuns: „Atât am avut de declarat în acest moment”.

Incendiu la secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

Reamintim că în această seară, în jurul orei 19, a izbucnit un incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Flăcările au acaparat un pavilion administrativ al corpului B de la etajul al treilea, secția ATI.

Din fericire, toți pacienții au fost evacuați. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparținători și 4 cadre medicale), ce au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Incendiul este localizat.

Conform informațiilor se pare că la acel etaj se efectuau reparații. Circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri.

„În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

La fața locului s-a intervenit cu autospeciale dotate cu apă și spumă, autoscară dar și alte autospeciale din dotarea Inspectoratului pentu Situații de Urgență Mihail Grigore Sturza al județului Iași. În aceste momente pompierii fac tot ce este posibil pentru a lichida cât mai repede incendiul.

În sprijin au venit și medici de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, SMURD, Jandarmerie, Poliția Rutieră și Poliția Locală.

Comentarii
Adauga un comentariu