National

Iohannis: Dupa alegeri voi provoca partidele la o discutie despre modernizarea Constitutiei

Publicat: 17 feb. 2016

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca intentioneaza sa schimbe Constitutia, subliniind ca va provoca partidele politice la o discutie pe aceasta tema dupa alegeri.

Intrebat, la o dezbatere despre implicarea societatii civile in politica, daca intentioneaza sa schimbe Constitutia, Iohannis a spus: „Da, dar nu in acest an electoral.”

Citeste si Ponta, despre bebelusii din Arges: „Nu trebuie deranjat Mosierul pentru moartea catorva copii de iobagi”

„Nu nu cred ca o imbunatatire a Constitutiei sau o discutie asezata despre modernizarea Constitutiei se poate face in an electoral, insa dupa alegeri eu sunt hotarat sa provoc partidele politice la o discutie de oportunitate a modernizarii Constitutiei”, a mai spus presedintele.

Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot.

Citeste si Ministrul Sanatatii REFUZA sa demisioneze

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere.

Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.loading...

Adauga un comentariu