National

Iohannis si-a prezentat programul pentru alegerile prezidentiale la Palatul Parlamentului

Publicat: 29 sept. 2014
1

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, si-a prezentat, luni, programul pentru alegeri ”Romania lucrului bine facut”, intr-un eveniment la Palatul Parlamentului, in prezenta a aproape 800 de persoane, moderator al evenimentului fiind Emil Hurezeanu.

La prezentarea programului lui Iohannis au participat parlamentari ai PNL si PDL, reprezentanti ai societatii civile si ai ambasadelor de la Bucuresti, dar si simpatizanti ai ACL.

Citeste si Scolile din Sibiu au ajuns in proprietatea Bisericii Evanghelice. Iata cum

Intre cei care au vorbit la evenimentul de lansare a programului ”Romania lucrului bine facut” s-au numarat Gheorghe Piperea si Emil Hurezeanu, acesta din urma facand si prezentarea evenimentului.

Iohannis a fost ultimul vorbitor si a sustinut un discurs in care a facut prezentarea generala a documentului, distribuit sub forma tiparita invitatilor.

Programul prezidentiabilului ACL are 78 de pagini si este impartit in doua capitole mari: ”Un proiect pentru viitorii 10 ani – Romania lucrului bine facut” si ”11 teme majore de dezbatere si consens national”.

Citeste si Elena Udrea: Klaus Iohannis, lipsit de respect pentru statul de drept

”Eu cred ca ceea ce ni se potriveste este tocmai filosofia lucrului bine facut. Vine din trecutul nostru, din ceea ce am construit ca natiune de-a lungul timpului. Exista parti din mostenirea noastra istorica si culturala care sunt expresia «lucrului bine facut» si cu care ne mandrim (…). De ce Romania lucrului bine facut este o viziune prezidentiala? Pentru ca presedintele este cel care poate imprima o directie natiunii”, a sustinut prezidentiabilul ACL.

Liderul PNL a vorbit despre independenta justitiei, statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA si apartenenta la UE, dar si despre educatie, sanatate si sistemul de pensii.

Citeste si Obiectiv: Iohannis ne ia de prosti – prezinta in teritoriu ceva ce nu exista nici la Bucuresti

De asemenea, el a abordat tema legata de continuarea procesului de revizuire a Constitutiei, descentralizare si regionalizare, precum si reformarea sistemului electoral si de finantare a partidelor.

Cei prezenti la eveniment au putut achizitiona de la un stand amplasat la intrarea in sala cartea lui Klaus Iohannis ”Pas cu pas, pe drumul drept”.

Sursa: mediafax.ro

Adauga un comentariu