National

Ion Caramitru are de ce sa tremure: Ministrul Culturii incepe CONTROLUL la Teatrul National Bucuresti

Publicat: 04 iul. 2019

Ministerul Culturii va incepe ”cu celeritate” controlul de la Teatrul National Bucuresti (TNB) dar are in vedere si alte institutii subordonate analizand ”maniera in care managerii semneaza contracte de angajare si incheie sau remunereaza contracte de colaborare”. ”Ministerul Culturii si Identitatii Nationale depune toate diligentele pentru a incuraja eficientizarea cheltuielilor insitutiilor de cultura, astfel incat acestea sa functioneze la parametri optimi, chiar si in limitele recomandate”, precizeaza reprezentantii ministerului.

Ce avere are #Rezistentul Ion Caramitru, director de teatru care a incheiat contracte cu firmele fiului

Ministerul va analiza modul de gestionare a bugetului in institutiile care tin de acesta. ”Ministerul Culturii si Identitatii Nationale va supune spre analiza, in perioada imediat urmatoare, modul de gestionare a bugetului in cadrul institutiilor sale subordonate pentru a se asigura de optimizarea cheltuielilor fiecareia. Astfel, se ia in considerare supravegherea activitatii managerale pentru a realiza o evaluare corecta a modului in care managerii administreaza bugetul institutiei in beneficiul propriu sau in beneficiul artistilor, al spectacolelor si, implicit, al publicului care indrageste exprimarea artistica si arta in toate formele sale. Mai mult, se va avea in vedere maniera in care managerii semneaza contracte de angajare si incheie sau remunereaza contracte de colaborare”, mentioneaza reprezentantii Ministerului Culturii.

Ministerul arata ca ”In perioada imediat urmatoare vor fi definitivate echipa si obiectivele controlului ce va incepe cu celeritate la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti. Mentionam ca impunerea unor anumite limite de cheltuieli, din bugetul alocat tuturor institutiilor din subordinea ordonatorului principal de credite, nu implica o diminuare a bugetului initial alocat acestora. Precizam ca Ministerul Culturii si Identitatii Nationale este un partener deschis de dialog ce se va angaja in orice discutie pentru sustinerea institutiilor din subordine si a societatii civile”.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anuntat, duminica, ca va dispune un control la Teatrul National Bucuresti, pentru a vedea cum sunt cheltuiti banii, precizand ca institutia are in 2019 un buget de 57 de milioane lei, iar salariile actorilor au fost aproape triplate.

Managerii mai multor institutii culturale, precum cei de la Teatrul National Bucuresti, Muzeul de Istorie a Romaniei si Filarmonica Enescu, au fost invitati la audieri in Parlament miercuri, pentru a discuta despre taierile bugetare din domeniul Culturii.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu