Arte vizuale

Ion Creanga si Mihai Eminescu, o prietenie legendara

Publicat: 15 ian. 2015
3
Badie Mihai,

Ai plecat si mata din Iesi, lasand in sufletul meu multa scarba si amareala. Sa deie Dumnezeu sa fie mai bine pe acolo, dar nu cred. Munteanul e frate cu dracul, dintr-un pol el face doi; s-apoi da, poate nu-s cu inima curata cand graiesc de fratele nostru ca-i cu dracul, in loc sa fie cu Dumnezeu. Dar, iarta si mata, caci o prietinie care ne-a legat asa de strans nu poate sa fie rupta fara de ciuda din partea aceluia care ramane singur.

Vezi si „Eminescu” de Grigore Vieru

Aceasta epistolie ti-o scriu in cerdacul unde de atatea ori am stat impreuna, unde mata, uitandu-te pe cerul plin cu minunatii, imi povesteai atatea lucruri frumoase… frumoase…

Vezi si Cartea care desfiinteaza mitul mortii lui Mihai Eminescu

Dar coscogemite om ca mine, gandindu-se la acele vremuri, a inceput sa planga… Badie Mihai, nu pot sa uit acele nopti albe cand hoinaream prin Ciric si Aroneanu, fara pic de ganduri rele, dar din dragostea cea mare pentru Iesul nostru uitat si parasit de toti. Si dimineata cand ne intorceam la cuibar, blagosloviti de aghiazma cea fara de prihana si atat iertatoare a Tincai, care ne primea cu alai, parca cine stie ce nelegiuire am faptuit si noi. Ti-as scrie mai multisor, insa a venit Enachescu si trebuie sa plec cu dansul la tipografie.

Cu toata dragostea,
Ionica
Adauga un comentariu