Actualitate

Ion Cristoiu: „Alegerile anticipate au fost gândite pentru criză reală”

Publicat: 21 feb. 2020

Invitat într-o emisiune de televiziune, Ion Cristoiu a vorbit despre problema alegerilor anticipate în politica românească.

„Strategia PSD e limpede, este cea de a lungi cât mai mult criza, ca să piardă PNL. Cu cât lungești această criză, cu atât cel care gestionează criza, PNL, pierde”, a spus jurnalistul.

Cristoiu a explicat de ce procedura de organizare a alegerilor anticipate este una forțată.

„Alegerile anticipate au fost gândite pentru criză reală. Părinții Constituției s-au gândit că au loc alegeri sau cade un guvern și nu se poate face majoritate. E posibil, adică e atât de fragmentat votul că nu se poate face. Președintele încredințează unuia mandatul. Poate să nu facă majoritate înainte de vot și să dea înapoi mandatul sau să zică da, pot să fac, și cade la vot. Și atunci s-a dat posibilitatea încă o dată în ideea că, la un moment dat, parlamentarii și partidele politice zic că decât să fie alegeri anticipate, mai bine fac ceva. Se pot face. Anticipatele au fost gândite ca o soluție reală pentru o situație reală. Numai că acum Iohannis și PNL fac o nebunie, încearcă să înlocuiască o situație reală cu o situație parodică”, a explicat Ion Cristoiu.loading...

Adauga un comentariu