Actualitate

Ion Cristoiu, analiză a evenimentelor politice: „Problema era să îl prezinte pe Cîțu să uite de Orban”

Publicat: 28 feb. 2020

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează într-o manieră inedită evenimentele de pe scena politică. În primul rând, deşi abia s-au înţeles, Cristoiu afirmă că PNL şi Nicuşor Dan nu vor fi parteneri pentru mult timp.

„Nicuşor Dan nu rămâne candidatul PNL. Trebuie să fie cineva de la PNL. Şi dacă va fi Violeta Alexandru, va câştiga. Trebuie să fie candidatul dreptei”, a explicat Cristoiu.

Ion Cristoiu a vorbit şi despre motivul care l-a determinat pe Klaus Iohannis să îl propună pe Florin Cîțu în funcția de premier.

„Ei s-au gândit cine îi oferă PSD-ului cel mai mare motiv să nu voteze? Evident, Cîțu. Una dintre condițiile puse de Ludobic Orban, bănuiesc, că a dorit să găsească pe cineva care să nu strălucească mai tare decât el. Cristian Predoiu nu a vrut. Predoiu și Ciucă au fost chemați să joace teatrul. Orban l-a recomandat pe Cîțu să nu îl eclipseze. Orban a început o campanie. Problema era să îl prezinte pe Cîțu să uite de Orban. Apoi a venit bomba cu Nicușor Dan”, a sous Ion Cristoiu.

Jurnalistul vede şi o mare scindare în PSD, cu tabăra Ciolacu susţinătoare a anticipatelor.

„În cazul celor doi (Ciolacu/Orban, n.r.), raţiunea fundamentală nu este duşmanul. Tot ce se întâmplă își are cauza în interiorul partidului. De exemplu, povestea cu Codrin e cu dus şi-ntors. E o mâţă arătată lui Ciolacu, părerea mea. Pentru că unii acum cred că el și-a băgat coada. Problema lui Ciolacu nu e să fie şef la PSD, ci să facă congres pe moțiuni. Se dă bătălie mare în PSD între tabăra Ciolacu, care merge pe anticipate, dar să nu se vadă și cealaltă tabără. Amânarea Congresului poate înseamna că PSD l-ar putea vota pe Cîțu”, a mai explicat Cristoiu.loading...

Adauga un comentariu