Actualitate

Ion Cristoiu: Basescu NU a sprijinit-o pe Udrea in razboiul cu Florian Coldea

Publicat: 25 feb. 2015
1
Traian Basescu n-a confirmat macar o miime din acuzatiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea„, sustine Ion Cristoiu, intr-o postare pe blogul sau. „Dimpotriva, din cite mi-am dat seama, Traian Basescu s-a straduit sa evite si a evitat orice posibila referire critica la adresa lui Florian Coldea”, a continuat jurnalistul.
Din interviul luat de Catalin Striblea lui Traian Basescu, la care am am dat si eu o mina de ajutor de pe margine intreaga presa a dat stirea despre Decretul deja semnat de Traian Basescu pentru demiterea lui Florian Coldea, prim adjunctul directorului SRI. Nu intimplator, dupa intrebarea abrupta, fara loc de intors, daca s-a gindit un moment sa-l demita pe Florian Coldea, am revenit la chestiune cu intrebarea: De ce prim-adjunct,l si nu directorul George Maior?  Nu intimplator, pentru ca stiam din Jurnalul Elenei Udrea ca ea il pirise pe Florian Coldea la Presedinte si ca acesta ii spusese ca-l va demite pe General. Traian Basescu a explicat ca directorul trebuia demis de Parlament, fara sa-si dea seama ca avansa o explicatie ciudata: Cum adica il demiti pe prim-adjunct, pentru ca nu-l poti demite pe sef?
Amindoua intrebarile, ca si altele, au avut menirea de a pipai relatia dintre Traian Basescu si Florian Coldea.Contrar a ceea ce s-ar putea crede din stirea cultivata de toata lumea cu Decretul, Traian Basescu n-a confirmat macar o miime din acuzatiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea. Dimpotriva, din cite mi-am dat seama, Traian Basescu s-a straduit sa evite si a evitat orice posibila referire critica la adresa lui Florian Coldea:
1. A minimalizat contributia SRI la dosarele de coruptie, ceea ce poate insemna o contracarare a campaniei de presa potrivit careia DNA e Divizia Penala a SRI. In toate Spovedaniile, dar mai ales in Jurnal si in denunt, Elena Udrea il prezinta pe Florian Coldea drept cel care face dosare penale pentru a-si atinge obiectivul – spune ea – de cucerire a Puterii in Romania. Reducind rolul SRI la cel de simplu autor de informari de cite doua-trei pagini intr-un Dosar de la DNA, Traian Basescu a contrazis categoric acuzatiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.
2. Spovedaniile, Jurnalul, Denuntul Elenei Udrea vorbesc de implicarea lui Florian Coldea in campania electorala pentru Presedintie. Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel in care i-am zis lui Traian Basescu de Declaratia sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea: „Marea batalie este cine va fi presedinte, pentru ca unii il sustin pe Ponta si altii, care stiu ca vor fi scurtati de cap cind vine Ponta, din serviciu, il sustin pe Iohannis.”
Declaratia confirma cele dezvaluite de Elena Udrea in Jurnal. Si anume ca Florian Coldea a fost autorul Operatiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns presedinte. Stiind asta, l-am intrebat pe Traian Basescu daca desfasurarea campaniei i-a confirmat Declaratia din 31 octombrie 2014. Telespectatorii au vazut reactia lui Traian Basescu: a negat vehement c-ar fi declarat asa ceva. Norocul meu ca luasem cu mine stenograma interviului din 2014. Cind i-am citit lui Traian Basescu spusele din 31 octombrie a ramas incurcat, motivind ca nu mai tinea minte. Dupa opinia mea, tinea minte. Numai ca recunoasterea Declaratiei ar fi insemnat confirmarea acuzatiilor aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea. 
De ce a tinut Traian Basescu sa n-o sprijine  pe Elena Udrea in razboiul cu Florian Coldea? Va imaginati ce-ar fi insemnat pentru Florian Coldea, care a iesit destul de botit din razboiul cu Elena Udrea, confirmarea de catre fostul sef al statului a acuzatiilor aduse de Elena Udrea? Sunt citeva ipoteze:
1. Dupa ce a primit Raportul SRI despre Afacerea de la Paris, Traian Basescu si-a dat seama ca gresise atacind SRI.
2. Asa cum se vede si din Jurnal, Traian Basescu nu tine cont de toate informatiile date de Elena Udrea. N-a tinut cont nici in cazul lui Florian Coldea, unul dintre copiii sai politici.
3. Traian Basescu s-a temut sa nu incalce norma potrivit careia sefii de stat duc cu ei in mormint anumite secrete.
4. Traian Basescu s-a impacat cu Florian Coldea.
Dvs.  cum va explicati faptul ca Traian Basescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea in razboiul cu Florian Coldea?”, a scris Ion Cristoiu, pe blogul sau.
Adauga un comentariu