Actualitate

Ion Cristoiu: Cum a adus periculosul Omicron în țară chiar Guvernul României. Cu o cursă specială!

Publicat: 08 dec. 2021
ALT=
Jurnalistul Ion Cristoiu

 

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că Omicron a fost adus în țară chiar de către Guvernul României printr-o serie de declarații. Redăm, integral, editorialul publicat de jurnalist:

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întâlnire cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Întâlnirea de lucru a durat patru ore. Televiziunile ne-au înfățișat din debutul întâlnirii câteva secvențe cinematografice, dominate de acel aer ireal pe care-l au toate gesturile omenești făcute de dragul pozei. Astfel de secvențe se înregistrează și se difuzează cu huiet în cazul unor întâlniri internaționale cruciale. Participanții participă la o sesiune foto, cum se spune, își arată dinții unii altora, după care se înjură de mamă în limbaj diplomatic. În cazul întâlnirii de la Guvern, secvențele sunt cu atât mai jenante cu cât ele surprind niște persoane care se întâlnesc în ședințe în mod obișnuit și care, în consecință, n-au nevoie să fie imortalizate în timp ce se fac că lucrează.

Cu o zi înainte, sâmbăta, 4 decembrie 2021, un Comunicat de presă venit tot de la Guvern, informa opinia publică din țară și din străinătate de convocarea întâlnirii și, mai ales, de motivul convocării:

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, mâine, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întâlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă ținea să ne asigure:

„După consultarea cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită”

Atât însemnările lui Nicolae Ciucă, premier al României, cât și textele celor două Comunicate lasă impresia unei acțiuni provocate de un eveniment înfricoșător.
Un eveniment care dacă nu se iau imediat măsuri, riscă să producă un dezastru.
Evenimentul cu pricina e menționat de cele două Comunicate:
În România s-a confirmat prezența tulpinii Omicron.

Din câte se știe, după anunțul făcut de autoritățile din Africa de Sud privind ivirea pe teritoriul acestei țări a unei noi tulpini a virusului, țările europene au intrat în stare de alertă. Deși de la ivirea primelor cazuri în Africa de Sud (18 noiembrie 2021) au trecut două săptămâni, nici în Africa de Sud și nici în țările în care Perfidul virus de tip nou – Omicron – a ajuns, nu s-a produs nici o dovadă că e mai periculos decât tulpinile anterioare, totuși Europa s-a baricadat cum n-a făcut-o nici măcar în primăvara lui 2020, când s-au ivit primele cazuri în China. Deși disproporțiile dintre ce se știe până acum despre Noua tulpină și isteria occidentală ridică multe semne de întrebare, să admitem totuși, că și-n Occident e valabilă învățătura cu suflatul în iaurt. Să-i înțelegem, așadar, pe occidentali când au suspendat orice aterizare de cursă aeriană venită din Africa de Sud. Cu toate acestea, în câteva țări europene au fost semnalate cazuri (e drept puține) de infectări cu Omicron. Aceste cazuri s-au ivit fără știința Autorităților. Fie că e vorba de cetățeni veniți, înainte de suspendarea zborurilor, fie de cetățeni care au ajuns pe alte căi din Africa de Sud sau din alte țări după ce-au fost în Africa de Sud.

De precizat că măsurile de baricadare au fost luate înainte de ivirea cazurilor.
La noi, aceste măsuri au fost luate după ivirea a două cazuri.

Dacă ar fi să credem pozițiilor oficiale apariția celor două cazuri a luat Guvernul prin surprindere. De existența lor s-a aflat sâmbăta, 4 decembrie 2021. Și tot sâmbăta, de cum a aflat, premierul a convocat întâlnirea.
Care întâlnire s-a soldat cu luarea unor măsuri drastice împotriva pătrunderii Omicron din exterior.

După reuniunea de la Victoria, a avut loc o conferință de presă. În chip ciudat, deși Alexandru Rafila, ministru Sănătății, e epidemiolog, la conferință a participat și șeful DSU Raed Arafat. Deși până mai ieri, ministrul PSD anunța că ministerul Sănătății va prelua Comunicarea în chestiunea Pandemiei, duminică, Alexandru Rafila, ministru, a trebuit să împartă comunicarea cu un secretar de stat de la Interne, pe numele său Raed Arafat. Se vede limpede că umflarea în pene a lui Alexandru Rafila s-a dezumflat ca o bășică împunsă cu acul. Raed Arafat a ocupat în chip abuziv pe podiumul mediatic și nu-l va lăsa nici mort.

Așa s-a creat un moment jenant:
Deși Alexandru Rafila e ministrul Sănătății și astfel singurul îndreptățit să comunice românilor măsurile de restricție, despre ele a vorbit și șeful Pompierilor care dau primul ajutor, Raed Arafat.

Nici intervențiile celor doi, nici comunicatele privind întâlnirea n-au răspuns unei întrebări legitime:
Cum a pătruns Omicron în România?
Au descoperit autoritățile prin testare, după simptomele specifice infectării, cetățeni despre care n-au știut că au fost în Africa de Sud?
Așa s-ar crede judecând după tărăboiul care definește întâlnirea de duminică.

Cetățenii infectați cu Omicon sunt doi – unul din Brașov și unul din Vaslui.
Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicând cursele din Africa de Sud?
Foarte simplu.
Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern.

Așadar, în toate țările europene, Guvernele s-au dat peste cap să nu ajungă în țările lor, pe calea aerului, periculosul Omicron.
În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon.

Cei din Africa de Sud au aterizat pe 30 noiembrie 2021 pe aeroportul Otopeni.
Din partea Guvernului le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat.
Cum veneau dintr-o țară considerată ca unul dintre cele mai periculoase locuri din lume prin ivirea Omicron, ar fi fost normal ca toți călătorii să fie ținuți în carantină la București.
Abia după ce le ieșeau rezultatele negative, puteau pleca spre casă.
Guvernul României le-a dat drumul să plece acasă, în țară. Cum să-i carantineze pe sărbătoriți?
Și-au descoperit că sunt purtătorii periculosului virus abia peste patru zile.

Speriat că în acest timp necarantinații au răspândit virusul Nicolae Ciucă a convocat o reuniune de urgență.
După ce cotcodăcise atâta c-a sărit în ajutorul sărmanilor din Africa de Sud, cum să-și permită Nicolae Ciucă să-i vâre în carantină?!
Se ducea dracului tot efortul cotcodăcitului.

Nicolae Ciucă a lăsat impresia sâmbăta c-a aflat o veste la care nu se aștepta.
Drept pentru care a convocat întâlnirea de a doua zi.
De ce n-a convocat-o sâmbăta dacă, vorbă lui, „nici o clipă nu trebuia pierdută”?
Pentru că a convoca o reuniune de lucru duminică în zi de odihnă, dă bine la imagine.
Un premier care, spre deosebire de Dumnezeu, nu cunoaște odihna zilei a șaptea.

Convocarea duminică nu era suficientă pentru efectul dorit al cotcodăcitului.
Pentru ca reuniunea să devină eveniment mediatic, pe lângă cei trei, anunțați sâmbăta, au mai fost convocați și ministrul de Interne și ministrul Apărării.
În cazul celui de la Interne mai avem o explicație.
Virusului îi trebuie administrate niște bulane milițienești pe spinare.
Dar cel de la Apărare?
Vasile Dîncu ce să facă împotriva virusului?
Cum ce să facă?
Să-l vâneze cu avioanele F-16, cumpărate pe bani grei.
Mai ales că acestea nu zboară.

 

Adauga un comentariu