National

ION CRISTOIU, despre arestarea doctorului Yassin: „un adevarat cutremur pe scena politica romaneasca”

Publicat: 10 apr. 2015
1

Jurnalistul Ion Cristoiu sustine ca in jurul lui Yassin graviteaza doua personaje-cheie: Traian Basescu si Florian Coldea, iar prin arestarea acestuia, Kovesi le da lovitura decisiva celor doi.

”Prin arestarea doctorului Yassin, Codruta Kovesi ii arata pisica lui Florian Coldea!

Una dintre cele mai ciudate intimplari din rafuiala pentru Putere dintre bandele alcatuite din politicieni, stabi ai Structurilor si oameni de afaceri pentru teritoriu si bani, in golul de Putere ivit dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni si presedintia de concediu de lux a lui Klaus Iohannis, ramine arestarea doctorului Mohamad Yassin de catre DNA condusa de Lulutza, pe numele ei de buletin Codruta Kovesi.

Doctorul Yassin a fost arestat de DNA sub acuzatia de trafic de influenta. Potrivit Rechizitoriului intocmit de subordonatii Lulutzei, doctorul Yassin i-ar fi pretins lui Omar Hayssam, in 2014 (!!!), suma de 2 milioane de euro, in schimbul obtinerii unui recurs in anulare la pedeapsa de peste 20 de ani inchisoare. La cine ar fi urmat sa intervina Yassin pentru eliberarea lui Hayssam? Potrivit Rechizitoriului, de care Lulutza s-a ingrijit sa ajunga la presa, Yassin ar fi urmat sa intervina la Traian Basescu.

Sa lesini, nu alta, cind vezi ce poate pui capul Lulutzei!

Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a sters-o din tara sustragindu-se anchetei penale.

A fost pentru Statul roman, pentru Servicii, dar si pentru Traian Basescu, unul dintre cele mai negre momente.

Din ce stiu eu, la ordinul lui Traian Basescu, s-a infiintat la SRI un grup de lucru condus de Florian Coldea, pentru aducerea lui Omar, ca un fel de spalare a rusinii nationale care a fost fuga sa.

Grupul, condus efectiv de Florian Coldea, a lucrat timp de 7 ani pentru descoperirea si aducerea lui Omar in tara. Spun efectiv, deoarece Florian Coldea personal a fost de nenumarate ori pe teren, in Siria, de ajunsese sa cunoasca tara lui Assad mai ceva ca un sirian. Operatiunea n-a fost deloc usoara. Hayssam se refugiase in Siria si se pusese sub protectia Serviciilor Secrete siriene. In cadrul Operatiunii, Traian Basescu si-a asumat misiunea de-a-l cultiva pe Bashar al-Assad. Nici presedintelui Siriei nu-i era prea usor, sa ni-l dea, intr-un regim de tip arab, unde clanurile sunt mai tari decit statul. Cind a venit Bashar al-Assad in Romania, in noiembrie 2010, l-am intrebat, in interviul luat in exclusivitate, despre Omar si mi-a raspuns destul de reticent ca e in inchisoare si ca problema unei extradari se va pune abia dupa ce Parlamentul sirian va aproba o conventie cu Romania. Omar a iesit din inchisoare, dar a intrat sub protectia serviciilor secrete siriene. Grupul condus de Florian Coldea a aflat unde se ascundea. Pentru luarea lui din locatia respectiva era nevoie ca serviciile secrete siriene sa se intoarca nitel cu spatele, astfel incit sa poata spune ca n-au vazut cind a fost luat de romani.

Pe 19 iulie 2013, Omar a fost adus in Romania. Traian Basescu l-a felicitat pe Florian Coldea si a declarat c-a fost una dintre marile realizari ale mandatului sau.

Avea si de ce sa-l felicite pe Florian Coldea.

Operatiunea Omar a fost una dintre cele mai stralucite Operatiuni din istoria serviciilor secrete romanesti, o Operatiune de manual de Intelligence, pentru care SRI ar trebui invidiat de serviciile secrete mari ale lumii.

Cum sa crezi in aceste conditii denuntul facut tocmai de Omar Hayssam, cel adus in Romania si condamnat sa putrezeasca in inchisoare? Cum sa crezi c-ar putea fi ceva serios in fagaduiala lui Yassin, daca a fost asa ceva, ca va interveni la Traian Basescu, pentru ca Omar, cel pentru care Traian Basescu a ordonat o Operatiune care a durat 7 ani, sa scape din puscarie prin recurs in anulare?

Ei bine, in Romania s-a gasit un procuror DNA care sa-l aresteze pe Yassin sub acuzatia de trafic de influenta la Traian Basescu.

Era drogat procurorul?

Nu, era subordonat al Codrutei Kovesi, cea care a instrumentat toata mizeria asta cu Traian Basescu, trecut intr-un Rechizitoriu trimis presei drept cel care ar fi urmat sa-l scoata din inchisoare pe Omar.

Dind din nou in Traian Basescu (arestarea lui Yassin a dus imediat la activarea teoriilor conspirationiste), Codruta Kovesi a dat insa si-n Florian Coldea.

Sa se fi rupt lantul de iubire dintre cei doi?

Nu-i exclus.

Asa cum aratam pe cristoiublog.ro anterior, cele trei interviuri de un tupeism de urcata in copac ale Lulutzei sunt tot incercari de a arata ca SRI are o contributie neglijabila la Epopeea numita Lupta impotriva coruptiei.

De luptat se lupta doar DNA, adica numai Ea!

Prin Afacerea Yassin Lulutza ii arata pisica lui Florian Coldea.

Nu v-am spus eu c-a luat-o apa?!”, sustine Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Adauga un comentariu