Actualitate

Ion Cristoiu, despre autoizolare: „E un bun prilej al verificării vieţii de cuplu. Cine trece fără să divorţeze prin această perioadă, vor fi împreună până la adânci bătrâneţi”

Publicat: 29 mart. 2020

În emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre efectele negative ale izolării, şi anume că multe cupluri nu vor supravieţui izolării între patru pereţi. De asemenea acesta spune că autoizolarea are ca efect pozitiv redescoperirea lucrurilor simple, a familiei.

– Societatea omenească ajunsese într-un stadiu în care plăcerile vieţii erau atât de sofisticate că nu mai puteau fi satisfăcute. Nu mai spun că nu era o plăcere să te plimbi prin parc. Vom redescoperi plăcerile simple.

– Din perioada interbelică e Legea consecinţelor negândite- o operaţiune, o decizie şi ea are- tu te gîndeşti la efecte negative- dar ea are şi efecte pozitive- de exemplu efecetele pozitive acum, cele climatice

– Nu am nimic împotriva minorităţilor sexuale, etnice, dar era o nebunie, se punea la îndoială cumplul bărbat-femeie, mamă-tată, care este esenţa vieţii omeneşti, era o prostie…o jignire dacă spui că e mamă, parcă se tâmpiseră cu toţii. Acum descoperim un lucru definitoriu… viaţa. să trăieşti sau să nu trăieşti.

– Au dispărut toate temele cum să dispară genul feminin, au vrut să scoată genurile din gramatică.

– Redescoperirea familiei- statul în case se va prelungi. E un bun prilej al verificării vieţii de cuplu. Cine trece fără să divorţeze prin această perioadă, vor fi împreună până la adânci bătrâneţi. Pentru că e un moment în care trebuie să te adaptezi unul la celălalt, nu mai are mare importanţă iubirea, pasiunea. Se descoperă viaţa de familie. Părinţii îşi descoperă copiii, copiii îşi descoperă părinţii, descoperă trăinicia relaţiei dintre tată şi mamă.

– Până acum ieşirea omului la discotecă, petreceri, stadion, în societatea modernă, omul modern se temea să rămână cu el însuşi, cum ar spune călugării, să stea gândindu-se cine e el.

– Acum omul nu mai are unde să iasă, să scape de el însuşi. Ne întrebam cum şedea călugărul într-o peşteră şi nu se plictisea. Vom învăţa şi noi călugăria, statul de unui singur, plăcerea de a te uita la stele. Până acum nu ştiai că există afară

– Efectul negativ este că foarte multe cupluri se vor destrăma. Cuplurile se verifică, cum spun eu, prin ce se numeşte >, până acum era uşor: el la serviciu, ea la fel, aveau amanţi amândoi, erau ipocriţi. Acum, până la urmă stând, îşi dau seama într-o lună dacă merită să fii împreună. Cum e vorba la Găgeşti: se potrivesc şi se înţeleg.
Adauga un comentariu