National

Ion Cristoiu, despre discursul președintelui Klaus Iohannis, susținut la Arcul de Triumf: „Este un moment sinistru”

Publicat: 01 dec. 2020

Marți, 1 decembrie, jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, la Antena 3, discursul președintelui Klaus Iohannis, susținut la Arcul de Triumf, cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale în România. El crede că, din cauza pandemiei de COVID-19 nu are nicio justificare și că nu era necesar să se țină vreo paradă.

Ion Cristoiu este de părere că parada organizată cu prilejul Zilei Naționale, în acest an, a fost făcută haotic, imaginile fiind sinistre. Jurnalistul a mai completat că imaginile în care președintele Klaus Iohannis apare singur la Arcul de Triumf sunt uluitoare.

„Este un moment sinistru. Dacă vă uitaţi la imaginile de la 1 decembrie 1918, o să vedeţi popor. Nu o să-l vedeţi pe Iuliu Maniu singur şi niciunul din liderii care atunci au organizat acea acţiune. Ori e paradă şi se desfăşoară în mod normal ori nu desfăşori. Nu e nici ceremonie. Putea fi o ceremonie la Arcul de Triumf unde preşedintele depune niste flori şi pleca.

Nu a fost nici serbare populară pentru că avem o problemă, domnul preşedinte este singurul care a vorbit. Trebuia gândită! Dacă gândeam această ceremonie în care vorbea şi preşedintele, vorbea un medic decorat care s-a luptat cu COVID-19”, a mai spus Ion Cristoiu la Antena 3.

Ion Cristoiu: „Putea să fie un mesaj către naţiune”

Jurnalistul crede că imaginile în care președintele apare singur la Arcul de Triumf denotă doar faptul că Iohannis are acum și arcul de triumf al lui, deoarece doar el apare în fotografii.

„Imaginea aceea în care preşedintele este singur cu Arcul de Triumf, dată de administraţia prezidenţială, nu de fotoreporteri răutăcioşi arată că acum domnul preşedinte are si arcul de triumf al lui, pentru că e a lui, e singur. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins. Este inadmisibil să faci din Ziua Naţională, din amintire, că aceste fotografii o să rămână, cum s-a sărbătorit. Pe motiv de pandemie nu justifică. Nu trebuia să se ţină nimic. Sau altceva decât miniparadă, semiparadă, adică nu am înţeles nimic. Putea să fie un mesaj către naţiune”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Imaginile scot în evidenţă privatizarea, prezidenţializarea, unicizarea acestei ceremonii”

„Imaginea cu preşedintele singur, este uluitor, este incredibil că se putea face aşa ceva. Scoate mult în evidenţă privatizarea, prezidenţializarea, unicizarea acestei ceremonii. Singur să vorbească de la Arcul de Triumf, aşa ceva nu am mai pomenit”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

De Ziua Națională, președintele României a decorat mai mulți români, printre care şi asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela. Este vorba despre Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile în activitatea ei profesională.

Ion Cristoiu: „E tragic”

Ion Cristoiu crede despre această situație că „a vrut cineva să îl împuşte pe domnul Vela, si glonţul a ajuns în umărul ei”.

„Ea este angajată din mai anul acesta. Ca referentă ea a depus o muncă, iertat să îmi fie barbarismul, atât de remarcabilă încât a fost decorată. Aşa ceva nu exită nicăieri, unde să decorezi o referentă, decât dacă a apărat cu trupul ei, spun în sensul bun al cuvântului, pe domnul Vela. A vrut cineva să îl împuşte pe domnul Vela, si glonţul a ajuns în umărul ei. E tragic. În pandemie au fost poştaşi. Puteau să medalieze poştaşi, poliţişti, brancardieri, profesori, educatori. Oameni care în pandemie s-au dat peste cap şi au făcut ca, copii să înveţe”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Prin faptul că nu a retras medalia, preşedintele arată că puţin îi pasă”

„Pe acea conferintă de presă pe picior de la Spitalul Municipal, domnul preşedinte a fost întrebat în legătură cu decoraţiile. Domnia sa a recunoscut că, această listă este verificată de luni întregi de echipa prezindenţială. Deci nu putem să spunem că domnul Vela a pus-o pe listă. Echipa prezidenţială trebuia să fie foarte atentă. Faptul că nu dă înapoi (n.r că nu a retras medalia) este cumplit. Înseamnă că puţin îi pasă” a mai spus Cristoiu la Antena 3.

Comentarii
Adauga un comentariu