Actualitate

Ion Cristoiu, despre examenele naționale: „Cred că visul lui Anisie şi Ludovic Orban ar fi fost să nu se organizeze Evaluarea Naţională şi Bac-ul”

Publicat: 28 mai 2020

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre una dintre cele mai discute probleme la nivel național. Acesta consideră că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să organizeze consultări publice pe tema organizării Evaluării Naţionale şi a Bacalureatului şi nu să meargă la Klaus Iohannis, care a luat o decizie ce va crea probleme.

„Cred că visul lui Anisie şi Ludovic Orban ar fi fost să nu se organizeze Evaluarea Naţională şi Bac-ul pentru că fi un mare balamuc. Decizia de a amâna examenele pentru cei care au temperatură mare este o mare tâmpenie. Cei care aveau temperatură mare puteau să meargă în altă sală, dar Klaus Iohannis a impus să amâne examenul. Decizia va stârni foarte multe probleme. E vorba despre întoarcerea din drum a unui elev pornit să dea Bacalaureatul (…) Avem un ministru al Educaţiei şi un premier. Ei iau o căciulă de bani ca să ia o decizie în legătură cu Bacalaureatul. Dl. Klaus Iohannis e mai luminat, de ce s-au dus ministrul Educaţiei şi premierul la Cotroceni?

Peste ministrul Educaţiei este naţiunea, societatea, elevii, de ce s-a dus să-i ceară sfatul preşedintelui? Mi s-a părut un exerciţiu de ceauşism fără precedent şi rezultă că Iohannis a decis. Dar va fi şi responsabil de această problemă pentru că noutatea e că se dă examen, se dă Bacalaureat, dar atunci când te găseşte cu 37,5 … dar eu cred că vor umbla ei, vă garantez eu că vor umbla că oricum alea sunt nişte chinezării de doi lei. O să umble la fiecare şcoală. O să spună bă umblaţi la ele să nu facă 37 cu 4 că e jale”, a afirmat Ion Cristoiu.

Comentarii
Adauga un comentariu