Actualitate

Ion Cristoiu, despre Ludovic Orban: Joacă teatru atunci când vorbeşte despre relansarea economică

Publicat: 22 mai 2020

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că premierul Ludovic Orban joacă teatru atunci când vorbeşte despre relansarea economică, iar decizia luată de Parlament privind măsurile pe perioada stării de alertă nu-i ajută cu nimic pe români să revină la viaţa normală, anunță MEDIAFAX.

Ion Cristoiu spune că, după două luni de anormalitate, cât a durat starea de urgenţă, era de aşteptat ca Parlamentul să reducă din restricţii, ba chiar să vină cu un plan etapizat de relansarea a vieţii pentru ca fiecare dintre noi să ne putem face planuri de viitor.

„Noi avem în continuare o campanie mediatică plătită de Guvern prin acel program incalificabil. (…) Partidă carantinei foloseşte presa miluită pentru a întreţine atmosfera de pericol. Parlamentul a fost sub presiune şi nu şi-a permis să extindă măsurile de relansare”, remarcă jurnalistul.

Ion Cristoiu punctează însă că grija PSD a fost mai degrabă menţinerea spitalelor sub conducerea Consiliilor judeţene, majoritatea conduse de baronii locali ai partidului, decât să propună mai multe măsuri de relansare decât Guvernul.

„Trecerea spitalelor înapoi la CJ-uri a fost o chestiune tipic pesedistă care a compromis încă o dată majoritatea pentru că oamenii au văzut că, în loc să facă pentru cetăţeni, prima lor grijă a fost că nu cumva spitalele judeţene să rămână la Guvern pentru că dacă rămân la Guvern, rămâneau la Tătaru, deci rămâneau paralele la mâna lui Orban. Decizând să rămână la Consiliile judeţene asta înseamnă la baronii pesedişti pentru că 99% din CJ-uri sunt ale PSD. Asta a fost o gravă greşeală. Puteai să treci asta, dar şi alte măsuri de reluare a vieţii. În timp ce nu a luat mai multe măsuri de reluare a vieţii faţă de cele propuse de Guvern sau să ceară o etapizare ei au avut grijă că nu cumva spitalele să nu fie în subordinea baronilor locali”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu nu crede că există un conflict între partida carantinei, reprezentantă de preşedintele Iohannis, şi partida relansării, a premierului Orban.

„Nu există un conflict între cele două partide. Premierul joacă teatrul relansării economiei pentru că are nevoie să fie un fel de paşă, toţi să vină la el şi să se roage ‘da-ţi-ne drumul la terase, da-ţi-ne drumul la restaurante, la transporturi. Fiecare are interesul să se ridice interdicţiile. El nu a decis nimic până acum. Această partidă a carantinei, care e tot în gaşcă cu Ludovic Orban, întreţine starea de alertă. Starea de alertă îi convine lui Ludovic Orban pentru că e vedetă – în fiecare zi pe vreo 3-4 posturi de televiziune. Acum vin la el toţi, de la mall-uri până la proprietari de microbuze. Şi atunci, sigur că el e un fel de Ceauşescu 2. În fiecare seară el e urmărit de oameni. Aseară a zis că vom da drumul la terase. A zis. Aa, vom da drumul dacă nu revine pandemia. Pandemia revine uşor din condei şi prin presiune mediatică. Este de ajuns să înceapă televiziunile miluite – nenorocire, sicrie –că imediat va veni dl. Ludovic Orban şi va spune că starea de alertă trebuie păstrată încă 30 de zile”, a explicat jurnalistul.
Adauga un comentariu