National

Ion Cristoiu face lumina in scandalul interviului realizat cu Elena Udrea

Publicat: 13 mai 2015
Interviul telefonic al Elenei Udrea, de duminica seara, de la B1 TV, a starnit un mic scandal si in presa, cu atacuri intre Ion Cristoiu si Rares Bogdan. Pentru ca a fost acuzat ca a executat un interviu la comanda, jurnalistul Ion Cristoiu da detalii din interior despre modul in care a fost pusa la punct emisiunea in care, alaturi de Catalin Striblea, a intervievat-o telefonic pe Elena Udrea. Relatarea cuprinde inclusiv reactia lui Traian Basescu la planul de a realiza interviul cu pricina.
„Joi, pe la prinz, in timp ce ma aflam la Rimini, m-a sunat (in chip surprinzator, deoarece nu mai avem comertul de altadata), Sorin Oancea, care mi-a zis ca si-ar dori un interviu cu proaspat eliberata Elena Udrea si ca numai eu pot s-o sun, deoarece lui nu-i raspunde. Nu-mi trecuse prin cap sa-i iau un interviu arestatei la domiciliu si nu vedeam, la virsta mea, cu ce m-ar face mai fericit un interviu cu Elena Udrea. I-am promis lui Sorin Oancea ca voi incerca s-o sun, dar o voi face a doua zi, vineri, deoarece nu sunt un intim al doamnei ca s-o sun imediat ce-a iesit din arestul preventiv. Seara, dupa interventia mea telefonica la B1Tv, in care l-am criticat pe Traian Basescu, m-a sunat Elena Udrea. Dupa schimbul de replici obisnuite intr-o asemenea imprejurare, i-am spus ca Sorin Oancea vrea un interviu cu ea (am tinut sa precizez asta ca sa nu-i ramin dator, pentru ca-mi facea o favoare) si ca el m-a rugat pe mine sa-i propun asta. Sincer sa fiu speram ca va refuza in chip politicos, pe motivul, intemeiat, ca vrea sa-si revina dupa 72 de zile de inchisoare. Mi-a raspuns imediat ca e bucuroasa sa-mi dea un interviu, ca e oricind disponibila pentru asta. I-am spus ca o vor suna cei de la televiziune pentru a stabili conditiile concrete de transmisie din arestul la domiciliu. In timp ce vorbeam cu Elena Udrea, m-a sunat Traian Basescu. Contrar credintelor din piata, nu sunt in telefoane cu Traian Basescu. Fostul presedinte ma suna cind considera ca e nevoie sa-si expuna si punctul sau de vedere intr-o chestiune pentru care eu l-am criticat. De data asta era vorba de interventia mea la B1Tv. L-am sunat imediat ce-am terminat convorbirea cu Elena Udrea mai intii si cu Sorin Oancea mai apoi. Cum i-am motivat ca vorbeam la telefon cu Elena Udrea pentru un interviu, Traian Basescu n-a parut incintat. Se temea ca Elena Udrea sa nu spuna ceva care s-o intoarca in puscarie.
 
N-as fi facut aceasta dezvaluire, pentru care – recunosc – n-am mandat s-o fac de la fostul presedinte, daca ea n-ar infirma categoric acuzatia lui Rares Bogdan ca interviul a fost comandat postului de catre Traian Basescu. Pe parcursul discutiei cu Sorin Oancea, am ajuns amindoi la concluzia ca trebuie sa apelam la formula cu Catalin Striblea comadant, iar eu, secund, formula pe care am mai folosit-o. A ramas ca postul sa aranjeze transmisia in direct din apartamentul Elenei Udrea. Au trecut vineri, simbata, a trecut si prima parte a zilei de duminica. Desi imi promisese ca ma va suna pentru a discuta tematica, Elena Udrea n-a dat nici un semn. Duminica la prinz, pe aeroport fiind, in preajma imbarcarii, m-au sunat pe rind Mura Franculescu, producatoarea lui Catalin Striblea si Catalin Striblea, pentru a-mi spune ca Elena Udrea nu vrea nici transmisie in direct, nici transmisie prin Skype. Am reactionat imediat ca un interviu de doua ore prin telefon va fi un dezastru, deoarece telespectatorii se vor plictisi de moarte vazind doar mutrele noastre. A ramas sa dialogam cu Elena Udrea doar o ora, cealalta fiind consacrata actualitatii politice. A iesit ce a iesit. Cei de la B1Tv sustin c-am facut rating. Eu cred mai departe c-a fost o ratare, deoarece interviul prin telefon il vaduveste pe telespecator de imaginile sugestive ale interlocutorului. Din cite se vede, nu Elena Udrea, nu Traian Basescu, nu Sorin Oancea si nici Catalin Striblea au aranjat interviul. Interviul la am aranjat eu. E drept ca la rugamintea lui Sorin Oancea”, scrie Cristoiu pe blogul sau.


loading...

Adauga un comentariu