National

Ion Cristoiu: „La fel de pretioasa ca si Patria, lui Carmen Iohannis ii stau de straja barbati inarmati”

Publicat: 30 mai 2016
1
Ultima iesire in public a primei doamne a generat comentarii acide din partea jurnalistului Ion Cristoiu, insa de critici nu au scapat nici Alina Gorghiu, Augustin Lazar si chiar Klaus Iohannis. Iata, mai jos, ce material a publicat astazi Ion Cristoiu pe blogul personal.
„La finele unei saptamini, analistii politici obisnuiesc sa dea evenimentelor si intimplarilor de pe scena politica aspectul palpitant al unor clasamente. Se poate scrie altfel despre cea mai turmentata declaratie politica a saptaminii. In cazul saptaminii trecute, pentru locul intii cu coronita concureaza zicerea Alinei Gorghiu potrivit careia se pune la cale o conspiratie pentru suspendarea Presedintelui. De ce poate fi catalogata drept cea mai turmentata declaratie a saptaminii? A suspenda pe cineva dintr-o functie presupune ca acel cineva indeplineste functia respectiva. Cum sa-l suspenzi pe Klaus Iohannis din functia de presedinte al Romaniei cind acesta de mult, de la debutul mutarii la Cotroceni, e ca si practic inexistent in aceasta functie?! Se poate scrie, de asemenea, despre cea mai de Bula declaratie a saptaminii. In cazul saptaminii trecute Cea mai de Bula declaratie a saptaminii apartine procurorului general, Augustin Lazar. Aceasta a sustinut ca Dan Condrea s-a sinucis, deoarece, mai mult ca sigur, ca orice om care stie ce infractiune a comis, se astepta sa fie arestat. 
Se poate scrie si despre Cea mai de gradinita actiune a saptaminii trecute. La acest capitol, initiativa lui Valeriu Zgonea de a fi Presedintele unei sedinte a Camerei Deputatilor alcatuita din copii n-are concurenta. Sarmanul Bula al politicii! Stiind ca zilele ca presedinte al Camerei Deputatilor alcatuite din parlamentari ii sunt serioase, s-a gindit sa devina presedintele Camerei Deputatilor de copii! In privinta presedintelui, analistii politici se pot intrece pentru a stabili care e cea mai importanta actiune de pe agenda saptaminala a sefului statului. Nu-i exclus ca unii cititori sa creada ca pentru presedinte cea mai importanta actiune a saptaminii trecute a fost conducerea Sedintei CSAT in care s-a discutat Criza din Sanatate. Judecind insa dupa faptul ca, la finele sedintei, Klaus Iohannis s-a multumit sa citeasca – corect si rar, Textul Comunicatului CSAT, nu cred ca sedinta a avut vreo importanta pentru Klaus Iohannis. A fost si el pe acolo, asteptind sa i se dea hirtiile pe care trebuia sa le citeasca la televizor!
Din punctul de vedere al atentiei acordate, al pasiunii evidente cu care a fost traita, al angajarii intregii personalitati in desfasurarea actiunii, cea mai importanta actiune de pe agenda presedintelui in saptamina trecuta si printre cele mai importante din mandatul de pina acum a fost indiscutabil: Fotografierea nevestei sale, Carmen Iohannis, in ipostaza de participanta la semimaratonul de la Sibiu. Klaus Iohannis e un sot exemplar. Unul dintre acei soti care, cind mor, vaduva indurerata tine sa se treaca pe crucea acestuia si in ferparul din ziare calificativul Sot devotat. Un sot devotat pina la moarte sotiei sale considera evenimentele din viata sotiei mult mai importante decit evenimentele din viata sa si, daca au o functie, categoric mai importante decit evenimentele profesionale. Asa se explica prapastia dintre cele doua abordari ale lui Klaus Iohannis.
Sedinta CSAT, importanta pentru tara, n-avea nici o importanta pentru nevasta lui Klaus Iohannis din simplul motiv ca nu s-a incheiat cu o parada de moda. Semimaratonul de la Sibiu, deloc important pentru tara, a avut o importanta colosala pentru Carmen Iohannis. Era cel mai bun prilej sa apara in lume, dar mai ales in spatiu mediatic, egari, strinsi pe fund, dintre cei purtati de june cind vor sa dea gata barbatii cu bucile si pulpele lor. Una dintre marile probleme ale lui Carmen Iohannis consta in faptul ca moare sa treaca drept sexy, dintre femeile care aprind privirile barbatilor cind trec prin fata lor. Ce putin din punctul ei de vedere, la semimaraton a fost trasnet. Nu numai ca egarii i-au subliniat formele apetisante, dar mai mult, a alergat pazita de un SPP-ist inzestrat cu pistol. Natiunii i s-a sugerat astfel ca distinsa Carmen Iohannis e la fel de pretioasa ca si Patria. Nu stau de straja Patriei, ca sa n-o fure strainii, barbati vinjosi, inarmati cu pistoale? Putea sa lipseasca Klaus Iohannis, sotul sotiei sale, de la acest eveniment, unul dintre cele mai importante din viata lui Carmen Iohannis, pentru ca i-a dat posibilitatea sa poarte egari, un fel de varianta cu pantaloni a minijupei? Fireste ca nu. Presa l-a surprins pe Klaus Iohannis facindu-i poze sotiei, in pantaloni colanti, cu telefonul mobil”.
Adauga un comentariu