Actualitate

Ion Cristoiu: Măsurile luate de Guvern dau curs plăcerii sadice a lui Raed Arafat de face viața românilor viața un coșmar

Publicat: 30 mart. 2021
Jurnalistul Ion Cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu

Ion Cristoiu scrie, în această dimineaţă pe blogul său despre noile restricţii luate de Guvern dar şi despre faptul că e greşit să spunem că e guvernul Cîțu. Corect ar fi, în viziunea lui Ion Cristoiu, sintagma de Regimul Iohannis. Redam, integral, editorialul publicat de Ion Cristoiu pe propriul blog:

Spre deosebire de unii confrați de breaslă – Cornel Nistorescu, Marius Tucă – eu nu cred că protestele de stradă care au avut loc două seri la rând împotriva noilor restricții înseamnă începutul sfârşitului pentru regimul Iohannis.

Repet ceea ce am mai spus și scris de mai multe ori până acum.
E greșit a se vorbi de Guvernul Cîțu sau de Coaliția de Centru Dreapta de Guvernare.
Trebuie să vorbim despre Regimul Iohannis.

Poate că înainte de alegerile din decembrie 2020 formula ar fi fost pusă la îndoială de existența unei majorități parlamentare PSD.
După alegeri, Klaus Iohannis are în mâna sa toate pârghiile puterii. Are Guvernul Său, Majoritatea Să, Sistemul său al forțelor de ordine, în frunte cu SRI și SPP, Presa Să, Societatea Să civilă, Sprijinul Extern necondiționat.

Prin urmare tot ceea ce se întâmpla bun sau rău din partea Puterii vine de la Klaus Iohannis. Ține de regimul Klaus Iohannis.
Se înțelege ușor că până în 2024, când expiră mandatele lui Klaus Iohannis, nu putem vorbi de o prăbușire a regimului Iohannis. Klaus Iohannis va rămâne la Cotroceni și dacă vor pica toate Guvernele de Centru Dreapta. Chiar și dacă în Parlament se schimbă Majoritatea. Posibilitatea unei suspendări și apoi a unei demiteri a lui Klaus Iohannis prin referendum e exclusă.

Dacă protestele nu vor da jos regimul Iohannis, putem presupune că ele ar modifica structura Puterii?
Altfel spus pot ele duce la Plecarea de la Guvernare a actualei Coaliții de Centru Dreapta?
Răspunsul meu e categoric: Nu.

Argumentele acestui răspuns:

Protestele de acum n-au proporțiile celor din februarie 2017. De reamintit că deși de mult mai multă amploare decât cele de acum, sprijinite de Sistemul instituțiilor de forță și beneficiind de o reflectare media echivalentă prin cântare cu propaganda slugarnică, protestele din februarie 2017 n-au dus la căderea Guvernului PSD Grindeanu. Ele au avut drept rezultat renunțarea la Ordonanța 13. Pentru asta s-au implicat în presiunea exercitată asupra Guvernului forțe uriașe interne și internaționale. De la președintele Klaus Iohannis până la Marile Puteri Garante. Protestele cer renunțarea la noile restricții. Nu cred că se va renunța la restricții. Pe de o parte, pentru că protestele nu beneficiază de sprijinul președintelui, al Sistemului de forțe pe plan intern și de bunăvoința Marilor Puteri Garante pe plan extern, pe de alta pentru că Guvernul Cîțu nu-și poate permite așa ceva. A fost destul de ușor să se renunțe la Ordonanță câtă vreme nici în PSD nu era convingerea că e imposibil de dat înapoi. În cazul măsurilor, dacă ar da înapoi, Guvernul s-ar sinucide în direct. Toate măsurile draconice luate din martie 2020 ar fi puse la îndoială. Măsurile au fost prezentate că impuse de specialiști. Chiar dacă prin specialiști se înțelege Raed Arafat, un absolvent de terapie intensivă, care n-a profesat niciodată meseria de doctor, așadar, semidoct în materie de virusologie, de boli infecțioase, totuși Guvernul și-a asumat aberațiile dictatorului sadic Raed Arafat ca fiind condiția crucială pentru că noul val de Virus să nu ducă la transformarea țării într-o vastă morgă. După ce-ai prezentat cu huiet măsurile ca vitale, fără de care noul val nu poate fi stăpânit , a renunța la ele sau a le îndulci sub presiunea străzii ar însemna să buimăcești o altă parte a populației, cea pe care a reușit s-o sperie Raed Arafat cu zbieretele sale de Cioclu apocaliptic.
Față de februarie 2017, Guvernarea aparține unei coaliții de partide. O schimbare la nivelul puterii ar fi posibilă doar dacă un partid din Coaliție îngrijorat de pierderea capitalului politic în urma protestelor de stradă ar pleca în Opoziție. Greu de imaginat acest scenariu până-n și vis. Mai întâi pentru că nici un politician din partidele care alcătuiesc Coaliția nu e favorabil protestelor. Apoi pentru că în România postdecembristă nici o Coaliție de Guvernare nu s-a destrămat de dragul respectării principiilor. Divorțurile, câte au fost, au avut drept pricină împărțirea fripturii.
Împotriva protestelor s-a declanșat o mașinărie propagandistică având în frunte Presa miluită. Adăugând Presei Miluite Presa SRI-istă și SPP-istă avem imaginea formidabilei mașinării pe care o deține puterea când e vorba de compromiterea unor mișcări de stradă. Luni seara, în toiul protestelor, Raed Arafat a fost invitat de onoare a postului B1 Tv, renumit pentru fripturismul său, și al lui Digi Tv, renumit pentru SRI-smul său. Nu un reprezentant al celor din stradă, nici măcar a unui ins neutru, ci tocmai Raed Arfat, căruia i s-a oferit tribuna de la care să lanseze amenințări la adresa celor din stradă în surâsurile băloase ale moderatorilor.
Eu cred că până la urmă protestele se vor stinge.
Asta nu înseamnă că odată cu ele se va stinge și formidabila tensiune socială pentru care protestele au fost doar semnele de suprafață.
Și această tensiune socială va aștepta prilejul pentru a se exprima în manifestări de stradă de mai mare amploare și de mai mare violență.
Asta dacă actuala putere va continua să aibă față de cetățenii tot mai disperați că restricțiile nu se vor termina niciodată atitudinea sfidătoare în genul celei manifestate de Raed Arafat.
Pentru că nu întâmplător protestatarii cer plecarea lui Raed Arafat de la conducerea luptei împotriva Pandemiei.
Raed Arafat întruchipează tot ce are mai nesuferit puterea actuală:
Aroganța ciocoiască, disprețul față de cetățeni și mai ales plăcerea sadică de a impune restricții, de a face viața românilor tot mai greu de dus.

Comentarii
  • In afara de institutiile insiruite,Iohanis mai are si justitia(judecatori,procurori) care-i apara cele 6 case.Arafat este un bun organizator,dar nu cred ca el ia hotararile,mai degraba tot Iohanis.Arafat va deconta pentru prostia acestui guvern Iohanis.

  • Deci daca spune ca Arafat nu a profesat niciodata, atunci este foarte grav pentru cei care-l pun sa faca asa ceva.Oare guvernul Iohanis ar da pandemia pe mainile unui nepriceput?Ei au un grup care-transmit lui Arafat, iar acesta duce la indeplinire hotararile acestui grup in frunte cu nepriceputul, dar bagaciosul Iohanis.Sa nu se uite ca penelistii au dorit sa-l dea afara ca si Basescu,pe Arafat.Acum ar avea motivul, dand vina pe el,pentru prostiile guvernului Iohanis.

  • Maestre, mai usor cu pianul pe scari. Lumineaza-ne: a ajuns la menopauza gaina sunt continua sa nasca pui vii? Ca si celelelte prostii pe care le spui le-am invatat pe de rost. Culmea este ca dorind sa ne manipulezi il victimizezi pe Arafat. Intelegi?

Adauga un comentariu