National

Ion Cristoiu: ”Se va sfarsi prost”

Publicat: 21 sept. 2018

Indiferent de rezultat, sedinta CExN se va sfirsi prost pentru PSD, asta considera junalistul Ion Cristoiu, care comenteaza, pe blogul sau, conflictul din PSD.

"O tableta dedicata de razboiului din tabara socialistilor de la vremea respectiva (Tudor Arghezi, Duminica, Bilete de Papagal, 22 martie 1929) ii da marelui publicist posibilitatea de a reaminti un adevar de psihologie desprins din Istorie: 
„Nimeni nu se pricepe mai bine la discordie si ciomageala ca fratii intre dansii. Si ei nu se lupta niciodata ca adversarii, ci exclusiv ca fratii, adica pana ce unul din ei, cu nasul muscat, cu sira spinarii rupta, olog si unanim fracturat, cade definitiv.” E un adevar in stare sa ne explice patima dementa pe care o pun cele doua tabere in razboiul fratricid din PSD. Citindu-l pe Arghezi, ma vad obligat sa notez ceea ce autorul tabletei n-o spune. Si anume ca, pina la urma din aceste ciomageli fratesti dintre socialisti, cistiga la scor Siguranta.

Siguranta care avea informatori si manipulatori in toate partidele din anii interbelici. SRI, de azi, asumindu-si mai mult sau mai putin constitutional rolul Sigurantei dintre Razboaie, se foloseste cu succes de ofiteri acoperiti si de agenti de influenta plantati in toate partidele, inclusiv in PSD. Razboiul fratricid din partidul de Guvernamint va atinge punctul culminant vineri, 21 septembrie 2018. O sedinta a Comitetului Executiv National al PSD urmeaza sa ia o decizie de genul tertium non datur:

Liviu Dragnea pleaca sau ramine in fruntea partidului.
Repet aici pe scurt datele evenimentului pentru le oferi cititorilor o imagine a ceea ce se se asteapta sa se intimple la sedinta de vineri, 21 septembrie 2018, prin toate notele sale o sedinta eveniment, scena unei confruntari al carei rezultat ar putea sa schimbe nitel mersul istoriei prezente in Romania. PSD nu e un partid oarecare. E un partid de Guvernamint aflat la jumatate de mandat, beneficiar al unei majoritati zdrobitoare in Parlament si in administratia locala. In numele unui asa-zis Comitet de initiativa, trei lideri de marca ai PSD – Paul Stanescu, vicepresedinte si vicepremier, Gabriela Firea, membru CExN si primar general al Capitalei, Adrian Tutuianu, vicepresedinte al partidului si vicepresedinte al Senatului – au lansat miercuri in spatiul public un Document prin care ii cer lui Liviu Dragnea demisia din fruntea PSD si din fruntea Camerei Deputatilor. Potrivit Documentului, conducerea PSD pina la Congres ar urma sa fie asigurata de Viorica Dancila, presedinte executiv al PSD.

Sedinta CExN a fost convocata de Liviu Dragnea pentru a transa aceasta disputa.

PSD e angajat printr-o decizie a conducerii in batalia care se anunta a fi Referendumul pentru familie. Indiscutabil, Referendumul poate fi un esec doar in privinta participarii. De aceea, PSD are un interes vital in asigurarea prezentei la urne. Daca nu se atinge pragul de participare, PSD inregistreaza o cumplita lovitura politica. Ar fi fost normal ca disputa din PSD sa se amine pina dupa Referendum. Nu s-a intimplat asta. E o dovada a ce inseamna discordia dintre frati.

Potrivit Statului, presedintele PSD nu poate fi demis decit in urma unui referendum organizat in rindurile membrilor PSD. Un astfel de referendum nu poate fi decis decit de un Congres. Asadar, chiar si daca s-ar solda cu un vot in unamimitate, CExN nu poate sa-l demita pe Liviu Dragnea. Poate decide doar convocarea unui Congres care sa ia in discutie demiterea lui Liviu Dragnea. Documentul Complotistilor tine cont de acest adevar. De aceea, el ii cere lui Liviu Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD si a Camerei Deputatilor. Sedinta ar trebui sa fie una in care, potrivit pucistilor, marea majoritate a voturilor sa fie pentru o Rezolutie prin care lui Liviu Dragnea sa i se ceara demisia. Se spera ca in conditiile unei majoritati chiar si la limita, Liviu Dragnea nu va avea incotro si va demisiona din ambele functii. Teoretic, dupa un asemenea vot, Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze. Teoretic doar. Practic Liviu Dragnea ar putea invoca alegerea sa de catre toti membrii PSD si nu de catre un numar de membri ai unui forum care nu atinge nici macar proportiile unui Congres", scrie Ion Cristoiu pe blogul sau.loading...

Comentarii
  • dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE PRADATI FARA MILA TARA DE 30 DE ANI MAI RAU CA HOARDELE TATARE DE i_ATI INJUMATATIT POPU LATIA FATA DE ANUL 1990 SI CHIAR FATA DE CEL AL MARII UNIRI CAND ERAU PESTE 18 MILIOANE CETATENI IN RO !

Adauga un comentariu