National

Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID-19: „Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”

Publicat: 03 mart. 2021
Ion Iliescu cu mâna ridicată
Fostul preşedinte Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, locul acestuia fiind preluat interimar, de Alexandru Mironov, membru al Colegiului Naţional al instituţiei

Astăzi, 3 martie, Ion Iliescu, fostul președinte al României, a împlinit 91 de ani. El a anunțat că s-a vaccinat anti-COVID-19 și că se simte bine. În plus, nu a resimțit efecte secundare.

„M-am vaccinat și m-am simțit bine. Nici nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”, declară la Realitatea Plus Ion Iliescu.

În ceea ce privește clasa politică, Ion Iliescu a menționat că urmăreşte cu interes ce se întâmplă în Partidul Social Democrat.

„Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri.

Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc. Doar ce se scrie în presă, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”, afirmă fostul președinte.

Ion Iliescu, nemulțumit de coaliția de guvernare: „Nu a fost un an ușor pentru nimeni”

Ion Iliescu se arată nemulțumit de coaliția de guvernare și de situația în care se află țara, fiindcă „necesită o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali”.

”Nu aș vrea să exprim aprecieri care să fie folosite într-un fel. Personal nu sunt mulțumit. Nu a fost un an ușor pentru nimeni, nici pentru cetățeni, nici pentru cei care se află la putere. Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali. Îmi e greu mie să dau opinii și să fac sugestii celor care se află la guvernare”, a declarat fostul președinte al României, Ion Iliescu la Realitatea PLUS.

Primul șef de stat al României de după Revoluție împlinește miercuri 91 de ani. Șef al statului între anii 1990-1996 şi 2000-2004, Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930, în municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi.

Ion Iliescu și-a aniversat ziua de naştere în anonimat

Ion Iliescu obișnuia să își aniverseze ziua de naștere la evenimente dedicate acestuia, primind buchete de flori și fiind înconjurat de o mulțime de oameni. Însă acum, fostul președinte a ales să își petreacă ziua de naştere în propria casă departe de ochii curioşilor.

Aceasta s-a făcut remarcat încă din 1948, atunci când a fost unul dintre fondatorii Uniunii Asociaţiilor Elevilor din România. Apoi, în 1956 a înfiinţat Uniunea Asociaţiilor Studenţilor din România. După ce şi-a terminat studiile la Facultatea de Electrotehnică din București, tovarăşul Ion Iliescu a studiat la Institutul Energetic din Moscova.

După ce s-a întors din Moscova, Ion Iliescu a urcat treptat în ierarhia Partidului Comunist Român având mai multe funcţii, culminând cu faptul că a fost ministru pentru problemele tineretului din România între anii 1967-1971, după care, timp de şase luni, a fost secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Revoluţia din 1989 l-a prins pe Ion Iliescu în barca de salvare. Acesta fiind unul dintre membrii de seamă a Consiliului Frontului Salvării Naționale. Consiliul era un organism al puterii provizorii de stat care avea, printre misiune, şi misiunea consolidării victoriei revoluţiei.

Adauga un comentariu