National

Ion Iliescu și soția sa, Nina, nu au votat la alegerile parlamentare. Iată care este motivul

Publicat: 06 dec. 2020
Ion Iliescu cu sotia
Ion Iliescu si sotia sa

În acest an Ion Iliescu nu a votat la alegerile parlamentare care au loc astăzi. Acesta nu a mai solicitat urnă mobilă. În cazul alegerilor locale a procedat la fel.

Nina Iliescu, soția fostului președinte, a vorbit despre motivul pentru care au refuzat să voteze. Conform declarațiilor acesteia, fostul lider al PSD, în vârstă de 90 de ani, dorește să se protejeze de coronavirus. De asemenea Nina Iliescu susține că starea de sănătate a soțului este una bună.

„Suntem acasă, suntem în ordine. Vineri a și ieșit din casă de trei ori că a mers la stomatolog. Nu avem coronavirus, am făcut testul și nu avem. Nu am cerut urna mobila de data asta. Și după aia am constatat că șefa secției respective a avut coronavirus și de regulă șefa venea cu urna”, a declarat Nina Iliescu pentru Realitatea Plus.

Conform spuselor Ninei Iliescu, în casa acestora nu intră decât personalul de la curățenie.

„Și am zis să ne învățăm minte, nu mai cerem. În general nu am ieșit, nu am ieșit, dar am avut… Avem și un ajutor în gospodărie. De 4 ori pe săptămână, o zi pe săptămână facem curățenie generală cu ajutorul unei firme care trimite 2 doamne, nici ele nu au, nici noi nu avem (n.r. coronavirus). Băieții de la SPP întotdeauna intră cu mască și se dezinfectează pe mâini”, a afirmat Nina Iliescu pentru Realitatea Plus.

Emil Boc a votat și a anunţat, în premieră, că se va vaccina împotriva COVID-19

Primarul din Cluj-Napoca Emil Boc a anunțat, imediat ce a ieșit de la urne, că se va vaccina public dacă va fi posibil. Edilul și-a încheiat declarația cu o parafrazare din Petre Țuțea: „Am votat cu mâna dreaptă, cu mâna stângă nici cruce nu pot să îți faci, darămite să dezvolți o țară”, conform Mediafax.

Emil Boc i-a invitat pe clujeni la urne, afirmând că nu este risc de contaminare: „Îi invit pe clujeni să vină la vot. Democrația are nevoie de fiecare dintre noi. Fără prezența noastră, democrația este slabă. Am votat cu partidul locurilor de muncă, cu partidul împotriva sărăciei, cu partidul investițiilor și al fondurilor europene. Am votat cu partidul care arată respect și susținere pentru proiectele Clujului”.

Referindu-se apoi la pandemie, Emil Boc a afirmat că din fericire pe municipiul Cluj-Napoca a scăzut sub 7 la mie.

„Sunt convins că apariția vaccinului va ajuta și mai mult ca viața noastră să se apropie de normalitate. Personal susțin vaccinul, mă voi vaccina public dacă va fi posibil. Invit pe toți să o facă. Mă vaccinez în primul rând pentru că am încredere în experți, am încredere în Uniunea Europeană. Acest vaccin este validat de Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană nu validează orice și oriunde și oricând. De aceea s-a așteptat atât, ca să fim în siguranță”, a declarat primarul.

Edilul a adăugat că în Cluj-Napoca au fost deja identificate locațiile pentru vaccinare.

Apoi, Boc a vrut să ofere presei numărul cererilor de urnă mobilă, citindu-le de pe telefon. „Nu mă recunoaște telefonul cu mască”, a spus acesta.

Boc și-a încheiat declarația cu o parafrazare din Petre Țuțea: „Am votat cu mâna dreaptă, cu mâna stângă nici cruce nu pot să îți faci, darămite să dezvolți o țară”.

Comentarii
  • Pentru evolutia neagra a a Romaniei omul sovieticilor asta trebuia demult dus in acelasi loc la zidul din Tirgoviste si facut strecuratoare !, un tradator de tara si de stapan !, ma rog de tara nu prea a fost din moment ce tacsu a fost comunist rus evreu sovietic trimis in Romania spion si propagandist comunist

Adauga un comentariu