National

Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei. Un senator PSD: N-are de ce sa-si faca griji

Publicat: 21 oct. 2015
1

Fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal in dosarul Mineriadei din iunie 1990, potrivit unor surse, insa un senator PSD sustine ca fostul lider social-democrat „nu are de ce sa-si faca griji”.

„Nu are de ce sa isi faca griji. Eu cunosc foarte bine dosarul si ce s-a chinuit Dan Voinea sa faca acolo”, a declarat senatorul Serban Nicolae.

Senatorul PSD se afla la al doilea mandat, fiind totodata membru in Comisia juridica. Totodata, Serban Nicolae a fost consilier prezidential in al doilea mandat preziential al lui Ion Iliescu.

Fostul sef al statului este urmarit penal in dosarul Mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Univeristatii, urmata de moartea a patru persoane si ranirea altor trei, potrivit unor surse.

Fostul presedinte s-a prezentat, miercuri dimineata, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a da declaratii in dosarul Mineriadei, redeschis anul acesta in luna martie. Iliescu a ajuns la instanta suprema in jurul orei 9:50 si a stat acolo aproximativ o ora. Nu a vrut sa faca nicio declaratie nici la intrarea in sediul institutiei, nici la iesire.

Cu aceasta incadrare, Ion Iliescu risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Adauga un comentariu