National

Ion Tiriac: Fata necunoscuta a miliardarului roman

Publicat: 22 dec. 2012

Ion Tiriac s-a ferit dintotdeauna sa vorbeasca despre actele caritabile pe care le face, insa ATP l-a dat de gol.

Forul international de tenis a prezentat actele caritabile pe care Tiriac le face in Romania in preajma turneului de tenis pe care il organizeaza la Bucuresti.

Mai mult, Tiriac a primit si un premiu din partea ATP, fiind desemnat un „As al caritatii„. Pe langa distinctie, Tiriac a incasat si un cec in valoare de 10.000 de euro.

Potrivit ATP, Tiriac a sprijinit financiar fundatia Dumbrava Minunata pentru ajutorarea grupurilor sociale vulnerabile, in special a varstnicilor.

De asemenea, Tiriac a infiintat brutaria Poiana Soarelui„, care are si o retea de magazine. Prin intermediul acestei brutarii, Tiriac a lansat proiectul „Sa traim cu demnitate, batranetea nu e o povara!”

Principalii beneficiari ai proiectului sunt varstnicii din Brasov, pe care oamenii lui Tiriac ii ajuta sa se integreze si ii sprijina financiar si logistic.

Brutaria are anual un spatiu dedicat in cadrul turneului Tiriac-Nastase Trophy.

Intrebat despre actele caritabile pe care le face, Tiriac refuza sa atinga acest subiect. „Fac des astfel de acte, dar nu le fac prin presa, ca sa ma laud. Le tin pentru mine”, s-a eschivat miliardarul roman.

Potrivit Forbes, Tiriac are o avere estimata la 700 de milioane de euro.loading...

Comentarii
  • Dar cand a tras teapa miilor de romani care au investit in banca lui, diluandu-le actiunile, tinandu-i captivi si refunzand sa le dea posibilitatea sa vanda la bursa, ca sa scape…tot acte de caritate sunt? In 9* , zabalosul asta a infiintat banca cu sub 5*%, restul fiind banii actionarilor romani. Prin tertipuri demne de un infractor (dar se pare ca lacunele legislative i-au permis) a majorat nr de actiuni, cumparandu-le el..astfel devenind din minoritar, majoritar. Din acel moment a inceput calvarul.Dividende nu s-au luat decat o singura data, din ‘9* pana astazi. Noi, actionarii, avem un certificat de actionar care valoreaza zeci de mii de euro, dar care practic e un carton bun de facut avioane. Si toate astea datorita acestui mare tepar, de care nimeni nu spune nimic. Nu e nicio diferenta intre caproiul asta si Vantu, ori altul!

Adauga un comentariu