Actualitate

Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat fata de 17 ani, a murit

Publicat: 30 iun. 2020
Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat fata de 17 ani a murit
Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat fata de 17 ani a murit

Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat fata de 17 ani, a murit. Criminalul a murit cu putin timp in urma la un spitla din Drobeta Turnu-Severin. Barbatul era internat la spital dupa ce a incercat sa se sinucida.

Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat fata de 17 ani, a murit.

Barbatul a incercat sa isi curme viata si in urma acestui gest a fost internat in spitalul din Drobeta Severin. In cele din urma, pacientul a murit in spital. Acesta a fost internat pe data de 25 iunie 2020 dupa ce, in arestul Politiei Mehedinti a incercat sa isi puna capat zilelor.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febră de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Iman, manager Spitalul Jude’ean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Turnagiu a fost găsit spânzurat, cu tricoul, de către poliţişti

Ajuns din nou în închisoare după ce a violat şi incendiat o fată, Ion Turnagiu a fost plasat în arest preventiv în cadrul Poliţiei din Mehedinţi. Acesta a încercat, în urmă cu câteva zile să se sinucidă. Conform anchetei aflate în plină desfăşurare, criminalul a fost închis în cadrul arestului Poliţiei din Mehedinţi şi a încercat să se sinucidă prin spânzurare. Poliţiştii spun că l-au găsit pe criminal spânzurat. Acesta s-a ajutat de gest de tricoul pe care îl avea asupra lui. Până la sosirea echipajelor medicale, poliţiştii l-au resuscitat pe criminal. Ion Turnagiu se afla în arestul poliţiei IPJ Mehedinţi de pe data de 13 iunie 2020. Acesta a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată în vârstă de 17 ani din localitatea Dârvari. Tânără este în stare gravă internată într-un spital din Bucureşti

Bărbatul are la activ alte patru crime

Criminalul Turnagiu Ion, care a incendiat adolescenta din Mehedinți după ce aceasta a depus o plângere la poliţie pentru viol, a fost eliberat condiţionat din închisoare în 10 mai 2019.

Tribunalul Mehedinţi a considerat că deţinutul îndeplineşte condiţiile de eliberare, chiar dacă acesta fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru patru crime pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani.

”Analizând contestaţia formulată prin prisma dispoziţiilor evocate şi în raport de actele depuse la dosarul cauzei rezultă că persoana condamnată a executat fracţia minimă prevăzută de lege, pe timpul executării pedepsei a fost sancţionat disciplinar, însă aceste sancţiuni au fost ridicate ulterior, a fost recompensat de 7 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate şi de 24 de ori cu suplimentarea drepturilor.

În perioada analizată, nu a fost sancţionat disciplinar, a fost recompensat de 8 ori cu suplimentarea drepturilor. A îndeplinit recomandările de participare la programele şi activităţile de reintegrare socială şi a participat la activităţi lucrative, obţinând 215 zile câştig.

În cauza de faţă, în raport de cerinţele prev. de art. 59 C .p., se reţine că judecătorul fondului nu a apreciat în mod corect, raportat la actele şi lucrările dosarului, că la acest moment nu sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de lege şi nu se impune liberarea condiţionată a condamnatului. Astfel, instanţa de control judiciar apreciază că persoana condamnată a depus eforturi susţinute pentru a demonstra îndreptarea să, raportat la faptul că, fiind sancţionat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă şi un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancţiuni”, se precizează în motivarea instanţei prin care s-a dispus liberarea criminalului.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu