Actualitate

Ionel Dancă, despre salariul mediu: „Va creşte până la 1.000 de euro pe lună”

Publicat: 26 nov. 2020
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă
Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a transmis joi, 26 noiembrie 2020, faptul că salariul mediu net al angajaților din România va crește până la 1.000 de euro. Totul sună interesant, însă acest lucru va avea loc tocmai în anul 2024.

”Salariu mediu net al angajaților din România va crește până la 1000 Euro pe lună în 2024 prin aplicarea modelului de dezvoltare economică propus de Partidul Național Liberal în Programul de Guvernare ”Dezvoltăm România”, a declarat Ionel Dancă, șef cancelarie prim ministru.

Oficialul a declarat că trecerea de la 3.200 lei în prezent la 4.800 lei în anul 2024 are la bază modelul Partidului Național Liberal de creștere economică. Decizia după ce va fi implementată va conduce la un avans al economiei de peste 6 procente în anul 2024. Acesta a mai precizat că liberalii vor realiza investiții cu fonduri europene ce se vor ridica la 80 miliarde de euro.

„Majorarea salariilor din România, de la cca 3200 lei pe lună în 2020 până la aproape 4800 lei pe lună în 2024, se bazează pe modelul liberal de creștere economică care va duce la un avans al economiei de peste 6% în 2024. Guvernul liberal va realiza în următorii ani cele mai mari investiții cu din ultimii 30 de ani, cu fonduri europene în valoare de 80 miliarde de Euro, care vor accelera creșterea economică a României și vor susține dezvoltarea economiei private care va crea peste 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024”, a declarat sursa citată.

”Modelul liberal de dezvoltare economică va duce la creșterea puterii de cumpărare a tuturor veniturilor salariale din România”

Ionel Dancă a ținut să precizeze că membrii Partidului Social Democrat au irosit anii de creștere economică și au crescut prețurile și taxele. În schimb, acest model liberal nou implementat va conduce la creșterea puteriide cumpărare a veniturilor salariale din statul român.

Potrivit oficialului, câștigurile salariale ale cetățenilor români au crescut cu circa 7.8% în luna septembrie.

„Spre deosebire de PSD care a irosit anii de creștere economică pentru pomeni sociale populiste, care au fost făcute scrum prin creșterea prețurilor și a taxelor, modelul liberal de dezvoltare economică va duce la creșterea puterii de cumpărare a tuturor veniturilor salariale din România în condițiile unei inflații scăzute de cca. 2% și fără majorări de taxe și impozite. Un alt argument pentru creșterea salariului mediu net până la 1000 Euro pe lună până în 2024 este ceea ce am reușit în acest an de criză prin măsurile adoptate de Guvernul PNL. Câștigurile salariale ale românilor au crescut cu 7,8% în luna septembrie din acest an de criză față de perioada de creștere economică din 2019, pe care PSD a reușit să o facă praf, lăsând vistieria României goală și cu datorii uriașe”, a declarat sursa citată.

Ionel Dancă, atac la PSD

Șeful cancelariei premierului României, Ionel Dancă, a atacat conducerea PSD menționând că Executivul liberal a salvat locurile de muncă și salariile românilor. De asemenea, membrii PNL susțin că salariul mediu va crește la o mie de euro doar fără Partidul Social Democrat.

„Dacă în cea mai dificilă perioadă de criză pentru România, am salvat locurile de muncă și salariile românilor au crescut cu aproape 8%, în condiții de normalitate și stabilitate și fără pericolul unor măsuri populiste de la PSD, o guvernare liberală cu o majoritate parlamentară responsabilă va putea face mult mai mult pentru România și pentru români în următorii 4 ani. E simplu! Se poate ca salariul mediu net din România să ajungă la 1000 Euro pe lună doar fără PSD, fără o majoritate PSD în Parlamentul României care să distrugă modelul liberal de creștere economică”, scrie Ionel Dancă pe o rețea socială.

Salariu mediu net al angajaților din România va crește până la 1000 Euro pe lună în 2024 prin aplicarea modelului de…

Posted by Ionel Dancă on Thursday, 26 November 2020

Comentarii
 • Astia ori habar n-au cum e cu fondurile europene, ori mint de ingheta apele.
  Pentru cei care nu stiu:
  – La nivelul UE, rata medie de absorbtie a fondurilor europene in ultimii 13 ani este de 39%. Pentru RO, rata medie de absorbtie a fondurilor europene in ultimii 13 ani este de 36%
  – Frana se pune prin mecanisme birocratice de catre functionarii de la Bruxelles, comanda venind de la contribuitorii neti (statele care dau mai mult decat primesc)
  – Din cele 80 mld euro anuntate de astia ca fiind sigure, RO nu va putea absorbi mai mult de 25-26 mld euro. Statele numite frugale, vor apasa frana la maxim. Olanda a spus-o deja cu voce tare.
  – Banii de la UE se dau pe proiecte, nu pe vorbe. CE ne-a avertizat deja in acest sens.

Adauga un comentariu