Politic

Ioniţă despre schimbarea lui Movilă: „Vine o conducere care nu ştie unde e sediul PDL în Paşcani”

Publicat: 07 nov. 2011
Discuţiile de ieri de la Miroslava despre schimbarea din funcţia de preşedinte a PDL Iaşi a lui Petrică Movilă îl nemulţumeşte total pe Ioan Ioniţă, liderul formaţiunii politice la nivel local. El a precizat în această dimineaţă că decizia Biroului Permanent Naţional de a nu-l valida pe Movilă este o greşeală, mai ales că acesta a câştigat alegerile interne desfăşurate în data de 25 septembrie.

„Se vede clar că organizaţia judeţeană Iaşi nu are parte de un preşedinte ales, ci acesta este numit de Bucureşti aşa cum s-a mai întâmplat şi până în prezent. Este o mare greşeală. Petrică Movilă este parlamentarul care s-a implicat cel mai mult pentru municipiul nostru, împreună cu el avem alte şanse atunci când ne referim la alegerile locale, judeţene şi naţionale de anul viitor. Dar acum probabil o să vină un nou lider, o altă conducere care nici măcar nu ştie unde e sediul PDL în Paşcani. Dacă ştiau că au un favorit cei din Bucureşti trebuiau să îl numească, nu să mai simulăm nişte alegeri unde au fost mobilizaţi atâţia oameni”, ne-a declarat Ioan Ioniţă, preşedintele PDL Paşcani.

Întrebat de newspascani.com dacă forţarea lui Movilă de a demisiona duce la schimbarea proiectului politic pentru Paşcani anunţat după alegerea noii structuri la nivel judeţean, Ioniţă a răspuns, cu jumătate de gură: „Nu se schimbă nimic. Dar cu siguranţă nu voi avea susţinerea partidului la nivel judeţean”.

Reamintim faptul că la alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene de partid a PDL tabăra locală i-a dat votul lui Petrică Movilă. Celălalt lider important al organizaţiei Paşcani încă mai crede că actualul preşedinte va fi validat de BPN. „Nu pot face prea multe declaraţii acum. Lucrurile nu pot rămâne aşa. Mai sunt astăzi nişte discuţii. Nimic nu e bătut în cuie, cum se spune”, ne-a precizat Andronache.

Discuţiile privind înlocuirea lui Movilă s-au purtat ieri la Miroslava acolo unde prim-vicele Gheorghe Flutur a avut o întâlnire cu parlamentarii pedelişti şi primarii din judeţul Iaşi ai formaţiunii politice. Dumitru Oprea ar putea fi de luni noul preşedinte al PDL pe judeţ, iar Movilă secretar general. Surse din PDL au afirmat că senatorul Oprea ar fi forţat mâna la Bucureşti şi ar fi ameninţat că nu va mai vota alături de partid.loading...

Adauga un comentariu