National

Ionita, propus de PSD sa fie primar in locul lui Craciunescu

Publicat: 22 mai 2011

Un nou scandal pe scena politicii pascanene. Viceprimarul Ioan Ionita, presedintele organizatiei PD-L Pascani, a declarat zilele trecute ca cei de la PSD i-au propus sa il suspende, cu ajutorul lor, pe primarul Grigore Craciunescu, iar el sa ocupe functia de primar interimar pana la alegerile de anul viitor. Potrivit lui Ionita, motivul suspendarii are la baza rezultatul controlului in primarie al Curtii de Conturi, fiind vorba de 68 de pagini de ilegalitati comise de actualul edil. „In urma cu o saptamana, cred, am fost contactat de cativa colegi de la PSD, care mi-au solicitat sprijinul pentru a-l suspenda pe domnul primar Grigore Craciunescu. Motivul suspendarii a fost rezultatul controlului Curtii de Conturi. Adica ilegalitatile prezentate in raport, fiind vorba despre 68 de pagini. Au zis ca eu ma am de bine si cu domnul prefect si ca sa ne unim sa il suspendam. Iar daca voi face lucrul, ma vor numi pe mine primar interimar pe functie. Raspunsul meu a fost nu. Nu o sa dau nume cine sunt cei care au venit la mine, dar va pot spune ca sunt din conducerea PSD-ului. Nu am acceptat acest lucru deoarece, ca sa suspenzi un primar trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens. Adica nu o poti face pe baza unui raport ca a facut niste ilegalitati prin primarie. Toata lumea vorbeste de USL la Pascani, ca PSD si PNL sunt in alianta, si iata ce fac cei de la PSD”, a declarat Ioan Ionita.
Potrivit declaratiei lui Ionita, in cazul in care cele relatate ar fi adevarate, singura persoana care ar putea face acest lucru ar fi senatorul PSD Florin Constantinescu, acesta fiind presedintele Organizatiei PSD Pascani. Doar liderul de partid poate purta o discutie in acest sens, dupa ce se consulta in cadrul partidului cu Biroul Executiv.

„Lupul” singuratic din PSD

Presedintele organizatiei PSD Pascani, Florin Constantinescu, a recunoscut ca doar un lider al unei organizatii poate sa demareze o serie de intelegeri politice cu un alt partid, dar a spus ca acest lucru nu a fost facut. „Niciodata nu am purtat nici un fel de discutie cu domnul Ionita sau alte persoane sau partid politic cu privire la suspendarea domnului primar Grigore Craciunescu. Dupa declaratia data de dumnealui am discutat si cu ceilalti colegi de-ai mei din PSD, vicepresedinti de partid, consilieri locali si altii, si i-am intrebat daca a facut cineva vreo propunere in acest sens. Toti au negat vehement acest lucru. Poate cineva a facut-o. O fi vreun lup singuratic in PSD, un solitar, care a purtat acest gen de discutie. Insa nu un membru de partid ia o astfel de decizie, ci intregul partid. Totusi, eu tind sa cred ca sunt niste minciuni ale celor de la PD-L. Vor sa distruga intelegerea dintre membrii de alianta. De ce nu spune exact numele celui care a venit cu propunerea? De ce se fereste?”, a declarat Florin Constantinescu, presedintele Organizatiei PSD Pascani.loading...

Comentarii
  • Ba Ionita, las-o jos ca macane. Tu nu vezi ca se observa din avion cat de gogonate le zici. Ai devenit de-a dreptul hilar. Du-te, bre, si te cauta, ca esti ridicol.

Adauga un comentariu