Actualitate

Ionuț Moșteanu, semnal clar pentru Guvernul Ciucă şi PNL: USR nu va susţine un Guvern minoritar

Publicat: 25 oct. 2021
Ionuț Moșteanu, USR-PLUS
Ionuț Moșteanu declară că USR nu va susține un Guvern Ciucă

În urmă cu câteva zeci de minute, Ionuţ Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu va susţine un Guvern minoritar, adică Guvernul Ciucă.

De altfel, Ionuț Moșteanu consideră că președintele Klaus Iohannis şi-a spus preferințele despre o posibilă Guvernare PNL și USR.

Ionuț Moșteanu susţine că USR nu va susţine Guvernul Ciucă desemnat de PNL

În declaraţiile făcute de Ion Moșteanu se sublinează faptul că USR nu va susţine un guvern minoritar format din Nicolae Ciucă. Altfel spus, acesta a reiterat ideea că, în momentul în care Dacian Cioloș a vrut să formeze o coaliţie cu PNL a fost respins:

Înțeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca și cum un program de guvernare, niște gânduri bune așternute pe hârtie ar fi vreo garanție. Nu, garanția sunt bunele intenții și profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare și bineînțeles majoritatea din spatele Guvernului (…). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloș era premier desemnat, prima noastră opțiune a fost refacerea coaliției, partenerii ne-au respins”.

Klaus Iohannis a transmis că nu va susţine USR la Guvernare

Pe de altă parte, în încheiere, Ionuț Moșteanu a declarat faptul că în urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a transmis foarte clar că USR nu este o opţiune pentru Guvernare:

În momentul ăsta, opțiunea PNL e foarte clară, spusă clar și răspicat prin gura președintelui PNL, prin gura președintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României și foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursă pentru rezolvarea celorlalte probleme (…). Pentru refacerea coaliției trebuie să-și schimbe deciziile statutare, să anunțe asta public, să vorbească cu președintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înșelat cu PSD-ul, totuși, crizatorii nu-s așa de răi și atunci, da, putem să ne așezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliția asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulți de dacă pe parcurs”.

Nicolae Ciucă doreşte negocieri cu Dacian Cioloș și USR

Pe de altă parte, premierul desemnat de Klaus Iohannis a declarat că va negocia atât cu PSD cât şi cu Dacian Cioloș. În acest fel, Ciucă dorește o susţinere din Parlament a celor de la USR:

Ne propunem să rezolvăm problemele din România, în perioadă de criză. Suntem în Parlamentul României, sper să avem dialog şi să căutăm soluţii. Nu cred că ne găsim în perioada în care să spunem nu facem. Eu am venit să căutăm un dialog. Am discutat cu Marcel Ciolacu la telefon, am rămas să finalizăm programul de Guvernare, am finalizat programul, analizăm propunerile PSD, ne întâlnim azi cu Dacian Cioloș Vom avea discuţii cu toţi cei care sunt dispuşi la discuţii şi care înţeleg că sunt dispuşi să căutam soluţii.

Suntem dispuşi să discutăm. Nu am întâlnit cu PSD ca să discut. Mandatul la nivelul partidului este să căutăm susţinere într-un Guvern minoritar. a declarat Nicolae Ciucă.

 

Adauga un comentariu