Actualitate

Ionuţ Moșteanu (USR PLUS), despre moţiunea de cenzură. Când se va dezbate în plenul reunit

Publicat: 14 sept. 2021
Ionuț Moșteanu, liderul USR PLUS, declarație de presă
Ionuț Moșteanu a trimis o scrisoare celor doi președinți ai Camerelor cu privire la moțiunea de cenzură

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat faptul că moțiunea de cenzură nu se va dezbate astăzi, 14 septembrie 2021, în plenul reunit al Parlamentului, acuzând Partidul Social Democrat și Partidul Naţional Liberal de faptul că „sunt bloc în spatele lui Florin Cîțu”.

„Am trimis o scrisoare celor doi președinți ai Camerelor. Dna Anca Dragu a făcut de ieri o scrisoare către președintele Camerei Deputaților pentru a se convoca acest plen reunit pentru dezbaterea moțiunii. Astăzi, Ludovic Orban este plecat și a delegat atribuțiile unui vicepreședinte PNL. Deci, astăzi, așa cum arată lucrurile, nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moțiunii. Singurii care își doresc această dezbatere suntem noi și cei de la AUR, care au semnat această moțiune. În continuare PSD și PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîțu în acest abuz fără precedent pe care îl vedem de aproape două săptămâni”, a spus Moșteanu azi la Parlament.

Ionuţ Moșteanu, atac la adresa premierului Florin Cîțu

Ionuţ Moşteanu, în cadrul intervenţiei sale, a izbucnit la adresa premierului României, Florin Vasile Cîțu, după ce în spațiul public au apărut diverse discuții dintre acesta și fostul lider PNL Alba, Mircea Hava.

Florin Cîțu l-ar fi interpelat pe Hava cât vrea, cel mai probabil referindu-se la bani, ca să îl susțină la șefia PNL. Dezvăluirile au fost făcute chiar de Mircea Hava. Moșteanu spune că PNL are apucături demne de PSD.

„Președinții celor două camere au dreptul de a sesiza CCR în caz de conflict, ei trebuie să se și apere. Noi pregătim un punct de vedere suplimentar la USRPLUS, le cer ambilor președinți să aibă un punct de vedere propriu pentru a apăra aceste instituții. Nu putem permite acestei alianțe toxice PNL – PSD să pună capac acestei moțiuni și să conducă aceste Camere. CCR trebuie să ia toate sesizările în calcul. CCR va judeca faptele. Parlamentarii unei minorități nu pot fi împiedicați să depună moțiune.

E simplu, mergem la vot, cine vrea să voteze, votează. (…) Astea sunt niște gogomănii rostogolite în campania lor internă că vor să ia tot. PNL avea 55% din coaliția de guvernare, a fost o așezare corectă, nu avem de ce să schimbăm ceva. Am auzit zilele trecute acea sintagmă ‘Cât vrei ca să o închidem acum’, spusă de Cîțu unui președinte de filială. Asta arată cât de periculos e el cu pixul în mână, nu credeam că o să vedem așa ceva după epoca Dragnea”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Dan Barna: „Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu ar avea șanse să ajungă la vot”

Copreședintele Partidului Uniunea Salvați România, Dan Barna, a declarat faptul că moţiunea de cenzură care a fost depusă alături de AUR va fi blocată din cauza faptului că PNL și PSD colaborează pe acest subiect.

„Mi-aş dori ca marți să se voteze moțiunea de cenzură. Din ce am văzut în Parlament, acest bloc solidar Florin Cîţu – Marcel Ciolacu, PNL – PSD, bloc împreună, probabil că va bloca, am o prezumție că asta se va întâmpla şi cu votul moțiunii de miercuri. Eu cred că moțiunea nu va ajunge la vot, va fi blocată. Eu sper ca cei doi președinți să înţeleagă cât de important este, dincolo de agenda lor personală, cât de important este că această Constituție pe care o avem, să fie respectată. Suntem într-un cadru de încălcare grosieră a Constituției.

Dacă va ajunge să fie votată, oricare va fi rezultatul, vom fi în consecință. Dacă Guvernul rămâne în picioare, foarte bine, suntem în opoziție şi avem un guvern minoritar susținut de PSD, e o realitate. Dacă moțiunea va fi votată şi Guvernul Cîţu pică, așteptăm un nou premier. Acestea sunt variantele”, a adăugat Dan Barna.

Adauga un comentariu