Sport

Ionut Nedelcearu, aproape de transferul carierei! Este la un pas sa îi calce pe urme lui Cristi Chivu

Publicat: 04 iul. 2019
1

Ionut Nedelcearu (23 de ani) a impresionat prin prestatiile bune de la Euro 2019 si a atras atentia echipelor din Europa. Românul poate prinde transferul carierei pentru ca AS Roma are de gând sa faca o oferta pentru el.

Fostul fundas central de la Dinamo evolueaza acum la UFA, în Rusia. Românii sunt pregatiti sa ofere 4 milioane de euro pentru aparatorul român, potrivit vocegiallorossa.it. Bucurestenii vor profita daca transferul se va realiza, pentru ca au pastrat un procent de 15% dintr-un viitor transfer.
AS Roma a mai beneficiat de serviciile unui fundas român, Cristian Chivu. Românul originar din Resita a ajuns pe Stadio Olimpico din Roma în 2003, dupa ce italienii au platit 18 milioane de euro celor de la Ajax. Chivu a evoluat pentru club timp de patru sezoane, înainte de a fi transferat la Inter Milano.

Ionut Nedelcearu se afla în Rusia din 2018, când a fost achizitionat de la "câinii rosii" pentru 600.000 de euro. Înainte de turneul final din Italia si San Marino, cota lui Ionut Nedelcearu era de 2,5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Românul a fost integralist în toate cele patru partide jucate de România U21 la Euro. Fundasul are patru prezente si la nationala "mare".
Nedelcearu a fost foarte aproape sa rateze Campionatul European din Italia si San Marino. Stopper-ul s-a accidentat în partida câstigata de tricolorii "mari" în Malta (4-0).

Initial, acesta a fost suspect de fractura de piramida nazala grava, ceea ce ar fi însemnat necesitatea unei operatii. Ulterior, medicii au decis ca Ionut nu are nevoie de o interventie chirurgicala.

Nedelcearu a purtat o masca în prima parte a meciului cu Croatia (4-1), la care a renuntat pe parcursul disputei. Ulterior, el nu a mai folosit-o pentru celelalte trei meciuri.

Adauga un comentariu