Sport

Ionuț Radu, pe cale să-și ia adio de la Inter! „Nerazzurrii” vor să-l folosească drept monedă de schimb!

Publicat: 29 mart. 2021
Portarul Ionuț Radu
Românul Ionuț Radu ar putea ajunge în Belgia, la Club Brugge

Inter este interesată de fundașul ivorian Odilon Kossounou (20 de ani), de la Club Brugge, iar „nerazzurrii” sunt pregătiți să-l ofere pe internaționalul român Ionuț Radu (23 de ani) drept monedă de schimb.
Ionuț Radu nu a evoluat în niciun meci pentru Inter în acest sezon. Mai mult, goalkeeper-ul român nu a mai apărat într-o partidă oficială de pe 9 ianuarie 2020, când evolua la Genoa. În aceste condiții, liderul din Serie A plănuiește să renunțe la serviciile portarului de 23 de ani. Radu ar putea fi inclus în transferul lui Odilon Kossounou de la Club Brugge.

Ionuț Radu ar putea fi cedat de Inter la Club Brugge

Potrivit presei din Belgia, oficialii lui Inter au făcut un prim pas în încercarea de a-l achiziționa pe Kossounou. Aceștia l-au oferit în schimbul fundașului african pe Ionuț Radu, dar se pare că oferta nu a fost tocmai pe placul celor de la Club Brugge. Belgienii îl evaluează la aproximativ 20 de milioane de euro pe tânărul fotbalist ivorian, iar Inter ar fi nevoită să plătească și o sumă importantă de bani, pe lângă cedarea portarului român.
Dacă cele două formații ar ajunge la un acord, Ionuț Radu ar părăsi pentru prima dată Italia după opt ani. În 2013, Pergolettese îl transfera pe Radu de la Dinamo, apoi făcea pasul la academia lui Inter. Goalkeeper-ul român a mai evoluat la Avellino, Genoa și Parma.

Evaluat la 15 milioane de euro la începutul anului 2020, cota de piață a lui Ionuț Radu a scăzut dramatic în ultimul an, ajungând la doar 7 milioane de euro în acest moment, potrivit Transfermarkt. La Club Brugge, Radu ar avea un nou concurent puternic în lupta pentru titularizare. Dacă va scăpa de Samir Handanovic, în Belgia va da peste Simon Mignolet, portar cu peste 200 de meciuri între buturile lui Liverpool.

Adauga un comentariu